Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB роботизира складовите и логистичните дейности в италианския си завод за измервателна апаратура

31.05.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Дивизията за роботика на ABB разработи и внедри цялостно решение за автоматизация на складовите и логистичните операции в производствена база на друго подразделение на компанията – направлението за измервателни и аналитични решения (ABB Measurement & Analytics).

 

Ситуираната в италианския град Осучо фабрика за измервателна апаратура на ABB вече разполага с изцяло автоматизирана стелажна (ASRS) система, която елиминира необходимостта от ръчно извършване на дейностите по товарене и разтоварване на складовите единици и значително повишава ефективността на съоръжението. Това съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от бизнес направление "Роботика и дискретна автоматизация" на компанията.

 

Така необходимото време за финално асемблиране на измервателните прибори във фабриката се редуцира с 30%, а общата ефективност на логистичните дейности в предприятието се повишава с цели 90 на сто, добавят от ABB.

 

Решението

 

Заводът в Северна Италия е специализиран в производството на промишлени предаватели за налягане, които се използват от индустриални компании по цял свят в разнообразни измервателни приложения, включително в системи за мониторинг и управление на прилаганата сила. 90% от продукцията му е предназначена за износ.

 

Цялостното решение за автоматизация, проектирано и интегрирано от ABB Robotics, се състои от две модулни системи OmniVance FlexBuffer, специално предназначени за изграждане на роботизирани клетки в логистиката, които разширяват функционалността на автоматизираните стелажни решения.

 

 

Всяка система е оборудвана с робот от гамата на ABB, който бързо и прецизно обслужва поръчките. Основно преимущество на платформата FlexBuffer е, че позволява лесен преход между отделните задачи, като ги съхранява, обработва и инициира в необходимата последователност чрез интелигентно управление.

 

Системата отчита в какъв ред постъпват заявките и за какъв период на съхранение са предвидени отделните единици, като дава възможност дори за обработка на хетерогенни потоци от различни по тип и размер кашони и контейнери и то с помощта на един и същи универсален хващач. За целта се използва специален "mixed-item" вариант на модулното решение FlexBuffer, поясняват от ABB.

 

Още преимущества

 

Друго предимство на платформата е функцията за динамично управление на стелажните позиции на складовите единици, която спомага за максимално пълноценно оползотворяване на наличното пространство.

 

"Какъв по-добър начин да демонстрираме ефективността на технологиите на ABB от това да ги внедрим в наша собствена фабрика. Роботите, хващачите и усъвършенстваният софтуер от гамата ни надграждат функционалността на модулната система FlexBuffer и осигуряват по-висока гъвкавост, ефективност и производителност.

 

Те позволяват лесното й адаптиране към непрекъснато изменящите се бизнес нужди, клиентски изисквания и потребности по отношение на капацитета на стелажната система", коментира Едуардо де Робио, мениджър на портфолиото на ABB Robotics в сегмента на потребителските индустрии.

 

Нови стандарти за гъвкавост и ефективност

 

Внедряването на FlexBuffer се опростява посредством единна софтуерна платформа, насочена към цялостно повишаване на оперативната ефективност. Чрез разнообразие от цифрови интерфейси системата може да бъде свързвана към различни работни станции в предприятието и да изпълнява разнообразни роли и функции, подчертават от ABB.

 

"Възможностите за проследяване на задачите в реално време улесняват планирането и изпълнението, а инструментите за диагностика осигуряват на оператора ценна информация при идентифицирането на различни проблеми и предизвикателства", информират още от компанията.

 

Интеграцията на роботизирани технологии от ABB в складовите дейности значително намалява оперативните разходи и гарантира оптимизация на пространството, прозрачен и защитен от грешки процес, прецизна проследимост, а не на последно място – и много по-ергономична, безопасна и щадяща служителите работна среда, обобщава производителят.

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ABB Robotics   АББ   АББ България   FlexBuffer   индустриални роботи   автоматизирана стелажна система   логистична автоматизация   складова автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...