Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хуауей Технолоджис България награди победителите в ученическо състезание по роботика в Русе

31.05.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Хуауей Технолоджис България връчи награди на победителите в тазгодишното, трето поред издание на младежкото състезание по роботика в гр. Русе, инициирано от местната общинска администрация, Русенския университет "Ангел Кънчев" и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество към Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР-ЦУТНТ).

 

В надпреварата взеха участие над 45 ученици от трети и четвърти клас, а 15 сред тях бяха отличени от компанията в отделните дисциплини на състезателния турнир.

 

Подкрепа за младите хора в сферата на технологиите

 

"За нас образованието и дигиталните умения сред младите са в основата на бъдещото и напредничавото развитие на едно общество. Младите таланти трябва да бъдат не само подпомагани, но и окуражавани, ако имат интерес да се развиват в сферата на технологиите", заяви на церемонията по награждаването Рая Гунчева, директор "Връзки с обществеността" в Хуауей Технолоджис България.

 

Тя подчерта важността на това да се подкрепят децата в областта на информационните и комуникационните технологии и образованието. По думите й, те са бъдещите лидери и иноватори, които ще движат технологичния напредък, икономическия растеж и обществения прогрес.

 

"Предоставяйки им необходимите умения и ресурси, им даваме възможност да успеят в един бързо развиващ се дигитален свят и да допринесат положително за обществото", добави тя.

 

 

Роботите – между играта, ученето и реалния свят

 

Ръководителят на катедра "Телекомуникации" в Русенския университет проф. Пламен Захариев благодари на компанията за подкрепата, като поясни, че състезанието се организира за трета поредна година, за да покаже на учениците как по един интересен, иновативен и интерактивен начин могат да използват блоковото програмиране, за да свържат създадените от тях програми в училище с реалния свят.

 

В събитието взеха участие още ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов, председателят на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на висшето учебно заведение, заместник-кметът на община Русе Енчо Енчев, Анелия Ангелова – старши експерт в РУО-Русе, Цветослав Димитров – директор на дирекция "Образование и култура" в община Русе и Велислав Йончев, директор на ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе.

 

     
Източник: Хуауей Технолоджис България

Ключови думи: Хуауей Технолоджис   Huawei   състезание   роботика   програмиране   дигитални умения   Русенски университет  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...