Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

OmniCore от ABB – платформата за управление на роботи от следващо поколение

 

ABB Robotics лансира на пазара интелигентна платформа за управление от нова генерация. Линията контролери за промишлени роботи OmniCore е разработена с фокус върху възможностите за по-автономна, бърза и прецизна автоматизация с цел максимизиране на гъвкавостта и производителността.

 

Иновативната платформа е базирана на единна, мащабируема и модулна архитектура, която интегрира богат инструментариум от над 1000 софтуерни и хардуерни функции. С тяхна помощ потребителите могат да проектират, конфигурират, управляват и поддържат практически всяко роботизирано приложение в индустрията, включително в съществуващи и нови сегменти, като биотехнологиите и строителството.

 

От ABB организират специална виртуална конференция, по време на която ще се състои официалната публична премиера на решението. Онлайн събитието с безплатен достъп ще се проведе на 4 юни от 11:00 ч. българско време, а за да вземете участие, можете да се регистрирате предварително тук.

 

За повече информация посетете сайта на ABB

 

Богат арсенал от функции и преимущества

 

OmniCore включва емблематични софтуерни технологии от портфолиото на ABB, като новаторската фирмена концепция за повишаване на прецизността Absolute Accuracy и PickMaster Twin – водещия софтуер за базирано на машинно зрение управление на роботизирани приложения, включващи произволно захващане и манипулиране с обекти от поток. Част от функционалния арсенал на платформата са и множество хардуерни опции, обхващащи целия спектър от компоненти – от външните оси през визуалните системи до полевите шини.

 

Платформата гарантира водеща в своя клас точност и висока повторяемост на движенията (под 0,6 mm), а скоростта на роботите достига 1600 mm/s. OmniCore позволява с до 25% по-бърза работа при до 20 на сто по-ниска консумация на енергия в сравнение с предишното поколение контролери на ABB.

 

Всички тези предимства разкриват нови възможности пред автоматизирането на прецизни приложения, като електродъгово заваряване, асемблиране на мобилни устройства, лазерно рязане, нанасяне на лепила и т. н.

 

Еволюцията на архитектурата за управление

 

Интелигентната платформа OmniCore е в резултат от стратегическа инвестиция на ABB в технологии за роботика от последно поколение, която е в размер на над 170 млн. щатски долара.

 

От компанията определят иновацията като ключова стъпка към модулната, надеждна и устойчива архитектура за управление на бъдещето, която ще позволи пълното интегриране на изкуствен интелект, сензори, облачни и крайни изчислителни системи с цел създаването на максимално усъвършенствани и автономни роботизирани приложения.

 

Фамилията OmniCore заменя популярния контролер IRC5 на ABB Robotics, който ще престане да бъде част от гамата на компанията през юни 2026 г. От ABB уточняват, че клиентите им, използващи IRC5, ще продължат да получават поддръжка на системите си, включително резервни части и услуги, до края на жизнения им цикъл.

 

 

Решение за предизвикателствата на бъдещето

 

"За нашите клиенти автоматизацията е стратегическо изискване, тъй като те търсят по-голяма гъвкавост, простота и ефективност в отговор на глобалните мегатенденции – недостиг на работна ръка, пазарна несигурност и необходимост от постигане на по-висока устойчивост. С последните ни разработки в сферата на мехатрониката, AI и машинното зрение роботите ни стават по-достъпни, способни, гъвкави и мобилни от всякога. Но днес те трябва да работят и още по-безпроблемно в колаборация – с хората и помежду си, за да могат да поемат повече задачи в по-широк кръг от приложения.

 

Ето защо OmniCore е истински крайъгълен камък в над 50-годишната история на ABB в сегмента на роботиката. Тази уникална платформа осигурява единна платформа за управление, която интегрира пълната ни гама от водещи софтуерни и хардуерни технологии", коментира президентът на бизнес направление "Роботика и дискретна автоматизация" на ABB Сами Атия.

 

"Уникално за контролерите OmniCore е способността им да управляват движението, сензорите, оборудването и цялостното приложение в холистична и унифицирана система. Това осигурява практически безкрайни възможности и много повече начини за създаване на стойност. С OmniCore клиентите на ABB от всички сектори и индустрии могат спокойно да посрещнат предизвикателствата, които предстоят", добавя президентът на ABB Robotics Марк Сегура.

 

 

АББ България
Централен офис - София
бул. Витоша 89Б, Сграда А, Етаж 17
1408 София, България
Милениум Център София
Web: https://new.abb.com/bg/abb-in-bulgaria/contacts

Бизнес направление
"Роботика и Дискретна автоматизация"
E-mail: bg-roboticssupport@abb.com

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ABB Robotics   АББ   АББ България   OmniCore   контролери   платформа за управление   интелигентна платформа   индустриални роботи   промишлени роботи   IRC5  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...