Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар на A3 запознава с последните новости при стандартите за безопасност на роботи

06.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 16 юли от 19:00 до 20:00 ч. българско време ще се проведе специализиран уебинар от поредицата на американската Асоциация за усъвършенстване на автоматизацията (A3), посветен на актуалното развитие на стандартите за безопасност в сегмента на роботиката.

Виртуалното събитие е с безплатен достъп, а за да се включите, е необходимо единствено предварително да се регистрирате тук.

 

Акценти в програмата

 

В рамките на онлайн семинара водещи експерти от Асоциацията в областта на стандартизацията ще направят обзор на действащите разпоредби и приложимите ръководства в сегмента на роботиката.

 

Едночасовото обучение ще разгледа текущите тенденции при изискванията, приложенията, технологиите и системите за безопасност и ще очертае възможните посоки за бъдещо развитие на това направление.

 

Лектори на уебинара ще бъдат Каръл Франклин – директор "Разработка на стандарти" в сегмента на роботиката в A3, и Марен Рауш – мениджър "Стандарти" в областта на роботиката в Асоциацията.

 

Експертите с ценни насоки към потребителите в сегмента

 

Каръл Франклин е ръководител на дейностите на A3 по разработването на ANSI и ISO стандарти за безопасност на роботи. Предишният й опит е в сферата на консултантските услуги, оптимизацията на бизнес процеси и корпоративните комуникации. Франклин прекарва 10 години и във Ford Motor Company, където е ангажирана основно с проучване на потенциалните и съществуващи пазари на компанията.

 

Марен Рауш разполага с над две десетилетия опит в различни световни организации за тестване, сертифициране и стандартизация. Занимавала се е и с разнообразни програми за акредитиране на персонал.

 

 

Безопасността – тема на ежегодната международна конференция на A3

 

В ролята си на широкообхватна браншова организация, А3 поставя сериозен фокус върху безопасността в роботиката. За целта Асоциацията ежегодно организира международна конференция, която тази година ще се проведе между 1 и 3 октомври в Охайо.

 

В нея по традиция ще се включат множество световни експерти в областта, които ще дискутират новостите при изискванията, технологиите и системите за безопасност на индустриални и сервизни роботи. Акценти ще бъдат новостите около стандарта ISO 10218, безопасността при мобилните платформи, важността на индустриалната киберсигурност и др. Част от програмата на форума ще бъде и тематична експозиция, която ще демонстрира последните технически решения в сектора.

 

"Търсенето на роботи понастоящем достига рекордни нива. Ето защо безопасността на тези системи се превръща в ключов фактор за ефективността на предприятията. С усъвършенстването на приложенията в сегмента и популяризирането на автоматизацията в индустрията, необходимостта от по-задълбочени познания в областта на безопасното внедряване и използване на роботи става все по-ключова. Международната конференция вече близо 35 години е основен извор на знания и умения в областта на безопасността, сигурността и оценката на риска", обобщават от A3.

 

     
Източник: A3

Ключови думи: A3   уебинар   безопасност   роботи   стандарти за безопасност  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...