Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Кои са най-очакваните световни изложения за роботика до края на годината

14.06.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Световната сцена на индустриалната роботика изобилства от специализирани изложения, форуми и конференции, които се надпреварват да демонстрират последните новости в сектора.

 

Редица формати от Европа, САЩ и Азия са се утвърдили като основни притегателни точки на изложители и посетители от цялото земно кълбо, които са нетърпеливи да покажат или пък да видят най-иновативните технологии в сферата на роботизацията, автоматизацията, дигитализацията и изкуствения интелект.

 

За да спестят на потребителите дълго ровене в календарите за 2024 г. на водещите глобални панаирни компании, от маркетинговата онлайн платформа за роботика Qviro представят списък на някои от най-чаканите събития на международната експо арена до края на годината.

 

Robot Technology в Япония – 4-6 юли

 

Robot Technology Japan 2024 (RTJ2024) е един от водещите технологични форуми в страната на изгряващото слънце. Тази година шоуто ще протече под мотото "Интегриране на авангардни технологии за автоматизация". Мястото му на провеждане е Международният изложбен център Aichi Sky Expo в гр. Токонама, в сърцето на местната индустриална зона, известна като "Централна Япония".

 

Утвърдено като световен хъб на производствените технологии, събитието през юли ще акцентира върху ролята на изкуствения интелект и IoT платформите за индустрията на бъдещето и в справянето с глобални предизвикателства като недостига на работници.

 

RTJ2024 ще предложи две изложбени зони, посветени на индустриалните роботи и на системите за автоматизация. Посетителите на щандовете ще имат възможността да наблюдават в действие последните достижения при мобилните, порталните, шарнирните, колаборативните, делта и SCARA роботите, хващачите и периферните устройства, системите за машинно зрение, софтуера за роботи, линейната техника, инструменталната екипировка, скенерите за безопасност, аксесоарите, системите за роботизирана обработка, цялостните решения за роботизация на процеси и приложения и т. н.

 

Международният индустриален панаир (CIIF) в Китай – 24-28 септември

 

China International Industry Fair е сред най-популярните изложения за промишлени технологии в Китай. Основен акцент, разбира се, са новостите при индустриалните роботи и средствата за автоматизация на производството и това не е случайно.

 

Китай е сред държавите с най-амбициозни стратегии и най-мащабни инвестиции в развитието на промишлената роботика през последните години. Именно CIIF е една от изложбените платформи, които се явяват проводник на иновациите в областта и събират публика от цял свят, за да представят постиженията на местните производители.

 

24-ото издание на форума по традиция ще се проведе в конгресния и експо център NECC в Шанхай и ще покаже най-революционните продукти, системи и технологии за индустрията, а основните направления отново ще са: промишлени, мобилни роботи и коботи, платформи за машинно зрение, хващачи и периферия, системи за безопасност, аксесоари, цялостни решения и т. н.

 

Motek в Германия – 7-10 октомври

 

Международното изложение Motek в Щутгарт едва ли има нужда от представяне. Технологичният форум е добре познат на всички заинтересовани професионалисти в сферата на автоматизацията, производствените технологии и монтажните операции – не само в Европа, но и по цял свят.

 

Ежегодното събитие, организирано от Messe Stuttgart, тази година ще се проведе за 42-и път и ще представи най-актуалните новости при продуктите и услугите за цялата процесна верига във машиностроенето и асемблирането, включително най-съвременните технологии за манипулация и роботизация.

 

На фокус отново ще са: интелигентните компоненти с мрежова свързаност,

сензорите, хващачите и периферията за роботи, манипулаторите и системите за захващане, позициониране, обработка, подаване и позициониране, умните монтажни решения, линейната техника и мехатронните системи, интелигентните задвижвания и др.

 

 

VISION в Германия – 5-7 ноември

 

Наименованието говори достатъчно, нали? Форумът VISION, отново част от портфолиото на Щутгартския панаир, ще завладее европейската изложбена сцена тази есен и ще отведе многобройните си посетители на вълнуващо пътешествие из високотехнологичния свят на индустриалното машинно зрение.

 

Последните достижения при интелигентните камери, сензори и системи за визуална инспекция и навигация на роботи, софтуера за обработка на изображения, ролята на изкуствения интелект и машинното самообучение в сегмента – това ще са само част от многобройните акценти в програмата на технологичното шоу.

 

RoboBusiness в САЩ – 16-17 октомври

 

Конгресният център Santa Clara в Калифорния и тази година ще приветства изложители и гости от цял свят в рамките на водещото двудневно изложение за роботи с приложения в секторите на производството, логистиката, търговията, здравеопазването и др.

 

RoboBusiness 2024 ще се събере под един покрив разработчици, производители, интегратори, дистрибутори и потребители на индустриални и професионални сервизни роботи, а изкуственият интелект ще бъде сред най-горещите теми. Съпътстващата програма на събитието, включваща специализирана конференция и редица тематични събития в разнообразен формат, ще предостави на участниците множество възможности за обмен на опит, идеи и добри практики, както и за усвояване на ценни знания и умения, необходими за бъдещето на роботиката и бизнеса.

 

SPS (Smart Production Solutions) в Германия – 12-14 ноември

 

SPS също е сред онези платформи, които нямат нужда от многословни представяния.

Знаковото специализирано събитие от портфолиото на Messe Frankfurt е популярно сред изложители и посетители от цялата планета и функционира като своеобразен барометър на тенденциите в сферата на интелигентните производствени технологии.

 

Експото в Нюрнберг тази година ще даде сцена на над 850 изложители, които ще демонстрират най-авангардните решения в сегментите на роботиката и автоматизацията, IT системите, платформите за управление, задвижванията, софтуера и т. н.

 

Организаторите от панаирната компания Mesago обявиха, че след няколко години с нерегулярни графици на провеждане вследствие на промените във връзка с пандемията, през 2025 г. SPS се завръща към традиционното си място в календара – в края на ноември. Вече са ясни и датите за изданията до 2027 г.

 

     
Източник: Qviro; снимки: Dreamstime

Ключови думи: Qviro   SPS   VISION   RoboBusiness   Motek   Robot Technology   CIIF   роботи   роботика   роботизация   изложения  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...