Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

18 робота Yaskawa превръщат метални заготовки в готови компоненти буквално за секунди

 

Немската компания PERI съчетава над 50-годишен опит в производството на метални конструкции за архитектурно-строителния сектор с иновативни технологии, които й позволяват да разработва и предлага на местния и глобалния пазар богата гама от надеждни решения.

 

Акцент в каталога на PERI е модулна система за изграждане на строителни скелета, съставена от метална рамка и над 500 различни компонента – носещи греди и подвижни крепежни елементи, които са съвместими помежду си и могат да бъдат гъвкаво комбинирани в разнообразни по височина и дизайн платформи. Така с една ключова концепция компанията покрива изискванията на огромен брой приложения в изграждането и поддръжката на сгради и фасади.

 

Изборът на бранд е лесен

 

Широката продуктова програма на PERI и големите обеми на поръчките налагат максимално автоматизиране на производствените операции. През последните осем години германската компания е внедрила над 100 робота Yaskawa в предприятието си във Вайсенхорн, Бавария. От ръководството споделят, че успешно интегрират и безпроблемно използват системи на японската корпорация в производството си вече повече от 30 години.

 

Ето защо изборът на конкретен бранд заваръчни роботи, с които да оборудва новата си модерна фабрика в Гюнцбург, не е никак труден за компанията. Именно там PERI съсредоточава цялото си производство на ключовата модулна система за строителни скелета.

 

Изцяло автоматизирана производствена линия

 

В новата фирмена база е инсталирана цялостна линия за производство и заваряване на отделните модули на системата, изцяло проектирана и внедрена от Yaskawa. Решението включва 18 нови робота от знаковата гама Motoman, които боравят със заготовките за хоризонтални носещи греди и подвижни клинове ги превръщат в готови изделия буквално в рамките на секунди.

 

Основно предизвикателство е необходимостта от безкомпромисна прецизност при размерите и геометриите, която не допуска почти никакви толеранси. Същата група производствени операции компанията е реализирала и в старото си предприятие, но само с частична автоматизация (с ръчно подаване на заготовките), много по-дълги работни цикли и значително по-сериозни логистични усилия.

 

Новата напълно автоматизирана линия се грижи за цялостния процес от заготовката до готовия продукт. Решението разполага с възможности за 100% мониторинг на заваръчните параметри, оптична инспекция на шевовете, както и прецизно измерване на дължините и ъглите. Финалният етап на палетизиране също е интегриран в линията. Така е необходим точно един оператор на смяна, който просто да наблюдава процеса.

 

 

От А до Я

 

Модулната линия включва голям брой паралелно свързани работни станции, които позволяват производството на над 1000 греди за скелета в рамките само на една работна смяна. Нещо повече – линията е проектирана така, че да оползотворява максимално пълноценно наличното пространство в цеха, като за целта са използвани портални системи и други иновативни подходи при дизайна и конструкцията.

 

За програмирането и управлението на роботизираното решение се грижи специализиран софтуер на Yaskawa, а фирмените контролери за безопасност FSU гарантират безупречна координация в движенията на 18-те робота с практически нулев риск от сблъсъци.

 

Сред тях са шест високопрецизни заваръчни модела Motoman MH5LS, всеки с товароносимост 5 kg, както и 12 високоскоростни системи от гамата MH с полезен товар 180 kg, които отговарят за подаването на заготовки и манипулирането с тях в различните етапи до превръщането им в готови изделия.

 

За да могат роботите да работят еднакво ефективно и производително с огромния брой различни по дължина и тегло компоненти на модулната система, линията е оборудвана с автоматизирано решение за бърза смяна на хващачите. Всички данни за системата се визуализират в реално време на монитора на оператора чрез единна дигитална платформа, гарантираща пълна прозрачност, проследимост и управляемост на процеса.

 

Как роботите на Yaskawa могат да оптимизират и Вашето приложение? Консултирайте се с експертите от фирма АТРИ Роботикс – официален представител на водещия азиатски производител, за да научите още сега.

 

 

 

 

АТРИ Роботикс
Стара Загора 6000
ул. Цар Иван Шишман №77, офис 32
Тел.: +359 893 967 467; +359 899 625 160
E-mail: robotics@a3robotics.bg
Web: https://a3robotics.bg/

 

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   ATRI Robotics   Yaskawa   Motoman   индустриални роботи   заваръчни роботи   роботизация   роботизирана линия  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...