Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Роботи успешно се включват при тестове на автомобили в различни климатични условия

20.08.2021   |   Начало»Бизнес

Ford обяви, че компанията е ангажирала два робота за провеждане на тестове на нови автомобили при тежки климатични условия.
 
В своето тестово съоръжение в Кьолн, Германия, Ford симулира разнообразие от екстремни климатични условия, за да тества новите автомобили без ограниченията, налагани от шофирането в реални условия. Възпроизвеждат се атмосферни условия, типични за пустинята Сахара, Сибир и върховете на Алпите. Участието на хора в тези тестове изисква спазването на множество протоколи за безопасност като наличие на кислородни бутилки, медицинско оборудване и присъствие на парамедици, а здравословното състояние на пилотите постоянно се следи.
 
Симулациите са толкова реалистични, че дори най-опитните тестови пилоти може да се почувстват изморени или зле в отделни случаи като например при тестове при голяма надморска височина.
 
Това е причината компанията да предприеме по-необичаен подход към тестовете и да ангажира двата робота, които екипът е кръстил Шелби и Майлс.

В ролята на тест пилот всеки от роботите може да се справи с температури от -40°С до +80°С, както и с големи надморски височини, като при това може да бъде програмиран за различни стилове на шофиране, отбелязват от Ford.

     
Източник: Ford of Europe

Ключови думи: Ford   Форд   роботи  

Област: Технологии  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...