Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Роботизирани решения намират приложение и в поддръжката на топлопреносни мрежи

10.09.2021   |   Начало»Бизнес

Руски топлофикационни дружества, опериращи в Самарска, Петербургска и Ленинградска област, обявиха, че са ангажирали дистанционно управляеми диагностични комплекси за обследване на състоянието на топлопреносната мрежа.
 
"Роботът – диагностик" обследва вътрешността на магистралните тръбопроводи за наличие на външни предмети, незаконни свързвания, дефекти, различни отлагания и пукнатини. Той също така може да определи фактическата дебелина на стените на тръбите благодарение на използването на метод за намагнитване на метала. Преминавайки през вътрешността на тръбите, роботът отчита наличие на корозия дори и през отлагания с дебелина до 15 мм.
 
Използваната технология за диагностика на вътрешността на тръбите посредством променливо намагнитване е разработена от петербургски инженери и няма аналог в света, посочват от дружествата.
 
Според тях обследването с помощта на робот е изключително ефективно и позволява да се установи действителното състояние на тръбите, без да се нарушава пътната настилка и тротоарите в гъсто населени градски райони, като по този начин не се създават никакви неудобства за гражданите. 

     
Източник: t+ group, Петербургтеплоенерго

Ключови думи: топлопреносни мрежи   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...