Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Близо 70 ученически проекта бяха представени на ТУЕС Фест 2021

27.04.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 24 и 25 април се проведе ТУЕС Фест 2021 – онлайн изложение на най-интересните технологични проекти, създадени от учениците на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет – София. 69 проекта на общо 130 ученици се бориха за отличието най-добър проект в категориите Софтуер, Компютърни мрежи и Роботика и вградени системи.

Събитието бе организирано от ученици на училището и за първи път се проведе във формат "48 часа ТУЕС". Двудневната програма, която се излъчваше на живо в YouTube, редуваше видео презентации на ученически проекти с панелни дискусии от рубриката "ТУЕС – всички гледни точки".

На втория ден от събитието бяха обявени победителите в състезанието. Връчени бяха 30 награди.

Наградата за най-добър проект в категория Роботика и вградени системи връчи проф. дн инж. Иво Илиев, декан на ФЕТТ към ТУ-София, на Георги Корчаков от 12Г за проекта му Smart Medical Box – умна автоматична кутия за лекарства, която следи за правилния прием на медикаментите от възрастни хора и хора, страдащи от деменция. Проектът спечели също специална награда от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) и VMware & M2M Services.

Наградата за най-добър проект в категория Компютърни мрежи отиде при Венелин Атанасов от 12Г за  проекта му за Изграждане на пълнофункционална мрежа за доставчик на интернет услуги.
 
Наградата за най-добър проект в категория Софтуер получи Мадлен Саркисян от 12В за проекта й Face Mask Detection System – система, която следи за спазването на противоепидемичните мерки.

Със специални награди бяха отличени над 20 проекта. Наградата на публиката в категория Роботика и вградени системи взе Стефан Босев от 11А с проекта си "Радиоуправляема маса".

     
Източник: ТУЕС София

Ключови думи: ТУЕС   ПАРА   компютърни мрежи   вградени системи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...