Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Набират се нови членове в проекта DIH² за внедряване на роботизирани решения в производството

14.10.2021   |   Начало»Бизнес

До края на януари 2023 г. общо 132 нови члена ще получат финансиране до 10 000 евро всеки в рамките на втората покана за присъединяване към мрежата от дигитални иновационни хъбове (DIH), изградена в рамките на проекта DIH², финансиран по програма "Хозиронт 2020" на Европейския съюз.
 
Целта на DIH² е да изгради устойчива мрежа от дигитални иновационни хъбове, която може да подкрепи местния производствен сектор и по-специално малките и средни предприятия във внедряването на най-новите роботизирани решения и технологии, базирани на използването на изкуствен интелект.
 
В момента мрежата е съставена от 25 дигитални иновационни хъба от 25 страни – членки на ЕС. Целта на втората покана е да привлече нови членове и да увеличи обсега на мрежата до всички части на Европа.
 
Новите членове на мрежата ще получат достъп до някои от най-модерните технологии в областта на роботиката и изкуствения интелект за приложения в производствения сектор, както и достъп до европейски източници на финансиране.
 
В рамките на втората покана ще се проведат няколко сесии по избор на нови членове. Крайният срок за подаване на кандидатури за тази година е 31 октомври. През 2022 г. възможностите ще са четири – до 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври. Селекцията ще приключи на 31 януари 2023 г.
 
Поканата е насочена към дигитални иновационни хъбове, технологични клъстери и асоциации, които имат право да се включват като партньори в изследователски проекти, финансирани от ЕС, научноизследователски институти, университети, технологични платформи, иновационни организации, неправителствени организации или други частни или публични организации, активни в областта на научноизследователската и развойна дейност.
 
Можете да кандидатстване тук.

     
Източник: DIH²; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: DIH²   дигитални иновационни хъбове   роботизирани решения   изкуствен интелект  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...