Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Български представители на Световната олимпиада по лего роботика

RoboticsLab academy Pleven представи България и бе единственият роден отбор, допуснат на Световната олимпиада по лего роботика (WRO – World Robotic Olympiad), съобщиха от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Поради усложнената епидемиологична обстановка в цял свят събитието се проведе онлайн в Германия от 17 до 21 ноември 2021 г. Отборът с треньор Теодор Николов включваше ученици от четвърти до седми клас от четири плевенски училища.

Задачата, която екипът представя, е голямо табло с изобразено жилище с всички необходими електроуреди и обзавеждане. Децата конструират и програмират робот, който трябва да тръгне от своята начална точка и за определено време да мине и да събере всички изгорели лампи. Роботът трябва да ги постави в специално оградено поле с изрисувани кошчета за боклук. Той се връща обратно по полето и събира всички светещи лампи, като ги поставя на друго място, предназначено за тях. Така роботът демонстрира, че, след като вече няма никой в съответното жилище, лампите трябва да бъдат изгасени и да не светят. По този начин децата показват, че роботите и технологиите могат да се използват за подобряване на заобикалящата ни среда.

“В олимпиадата по роботика тази година взеха участие 264 отбора от 64 държави. Нашият отбор се класира на 42-о място и всички сме много доволни от постигнатия резултат”, сподели треньорът Теодор Николов.

     
Източник: ПАРА, снимка: Dreamstime

Ключови думи: ПАРА   PARA   RoboticsLab academy Pleven   WRO   лего роботика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...