Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Българска компания спечели финансиране по проекта VOJEXT

10.03.2022   |   Начало»Проекти

VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) е 42-месечен проект по програма "Хоризонт 2020", започнал през юли 2020 г. Проектът е насочен към иновативни МСП в сферата на когнитивните автономни системи, колаборативната роботика, изкуствения интелект, информационните и комуникационните технологии. Основната му цел е да насърчи МСП към по-бързо внедряване на иновативни технологични разработки в производствените процеси.

5-те МСП, избрани за финансиране в рамките на първата открита покана, проведена през пролетта на 2021 г., трябва да се справят с 5 технически предизвикателства, насочени към разширяване на капацитета и технологиите на демонстраторите на VOJEXT. Те ще получат общо финансиране в размер на 230 000 евро за изпълнението на техните проекти.

Българската компания High Performance Creators е една от получилите финансиране. Тя ще се изправи пред предизвикателството за разработване на роботизирано решение, предназначено за изпълнение на задачи по измазване с роботизирана ръка и 1 или повече различни крайни манипулатори. Такова решение трябва да може да работи върху съществуващ мобилен робот на колела, част от средата VOJEXT.

     
Източник: VOJEXT, снимка: Dreamstime

Ключови думи: VOJEXT   Хоризонт 2020   High Performance Creators   изкуствен интелект   колаборативната роботика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...