Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Ехнатон постави силен акцент върху успешното си партньорство с Schunk на Machtech&Innotech 2022

По време на поредното си успешно участие в международното техническо изложение Machtech&Innotech от 13 до 16 септември т. г. в Интер Експо Център Ехнатон представи за първи път официално у нас един от ключовите си партньори – немската фирма Schunk GmbH & Co. Kg. Компанията е специализирана в технологиите и системите за хващане и закрепване със стандартни компоненти за производствени машини и роботи.

Мартин Марков, ръководител на направление "Системи за хващане, закрепване, вакуум, дозиране" в Ехнатон

Специално за изложбения форум беше подготвен презентационен стенд, който демонстрира пред многобройните посетители на щанда на Ехнатон водещите продукти и технологии за металорежещи, металообработващи машини и роботизирани системи с марката Schunk.

Стандартни и специализирани решения за всяко приложение

Schunk е глобален лидер в производството на високоефективно оборудване за модерни производствени линии и промишлени роботи. Корпорацията разполага с 9 технологични бази и 34 подразделения по цял свят, като е представена в над 50 държави.

Schunk предлага широка гама стандартни и специализирани хващачи за индустриални роботи и коботи, включително успоредни, центрични, ъглови/радиални, адхезивни и магнитни грипери, ротационни захващащи модули, сензори и аксесоари.

Част от продуктовия каталог на компанията е и богат асортимент от високопрецизни държачи за металообработващи инструменти, покриващи изискванията на разнообразни приложения в съвременната индустрия.

Немската компания произвежда и изчерпателно портфолио от иновативни системи за хващане и закрепване на детайли, обработвани с помощта на металорежещи машини и роботи. Сред тях са челюстни, неподвижни и стругови патронници, бързосменници за палети, решения за магнитно и вакуумно затягане, универсални закрепващи модули, аксесоари и резервни части.

Новост в продуктовата програма на Schunk е гамата системи за коботи и леки роботи "Plug & Work", базирана на стандартизирани компоненти. Фамилията включва готови за използване грипери, решения за захващане и смяна на инструмента, както и за измерване на сила и въртящ момент. Те са предназначени за широк кръг от приложения, включително обслужване на производствени машини, роботизирана манипулация, асемблиране, качествена инспекция и т. н.

Стратегическо търговско партньорство с фокус върху иновациите

Ехнатон е търговски партньор на компанията за България и обслужва клиенти на продуктите с марка Schunk чрез специализираното си направление "Системи за хващане, закрепване, вакуум, дозиране". Партньорството с немската фирма беше и един от основните акценти в участието на Ехнатон на Machtech&Innotech 2022.

Освен от многобройни гости, клиенти и сътрудници, щандът на българската компания в Интер Експо Център беше посетен лично и от двама представители на Schunk. Това бяха г-н Христо Николов, генерален мениджър на фирма Шунк Интек ЕООД, и г-н Канер Кокчекен, директор продажби в немската корпорация за Европа.

Те изразиха задоволство от съвместната си работа с екипа на Ехнатон, както и от професионалното изпълнение на изложбения щанд, демонстриращ водещите решения за хващане и закрепване на немския производител.

"Доволни сме от бързата реакция, предоставените демонстрационни панели и рекламни материали, както и от силната партньорска подкрепа от страна на Schunk. Представянето на немската компания за първи път в България предизвика сериозен интерес от страна на посетителите. Бяха установени и множество полезни контакти", заяви Мартин Марков, ръководител на направление "Системи за хващане, закрепване, вакуум, дозиране" в Ехнатон.

 

Ехнатон
София 1756
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 21
тел.: 02/8176000, 0888000061
office@akhnaton.biz
www.akhnaton.biz

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Schunk   Шунк Интек   хващачи   грипери   индустриални роботи   хващане   закрепване   металообработващи машини   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...