Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Yaskawa роботизира пътя към дървообработващата и мебелната промишленост на бъдещето

Баварската мебелна компания Plocher Mоbelelemente, базирана в гр. Фьоринген, произвежда повече от 50 хил. изделия дневно, като над 1000 пакета с дървени профили и цели мебелни системи напускат фабриката всеки ден.

 

За да отговори на пазарното търсене, предприятието възлага на системния интегратор Mutz Maschinenbau да разработи решение за автоматизация на производството на компоненти за мебелни рамки.

 

Изпълнителят залага на дългогодишното си партньорство с Yaskawa и проектира работна клетка за палетизиране с универсален робот Motoman GP35L. Моделът е оборудван с набор от специализирани хващачи, които сменя при необходимост, за да манипулира с разнородните дървени детайли в гамата на Plocher с дължина от 2 до 28 м.

 

Системата е въведена в експлоатация през 2020 г., а само година по-късно възложителят поръчва още една станция с подобни параметри, която се различава от първата единствено по регулируемия хващач, който се адаптира към изискванията на отделен продуктов асортимент.

 

 

Двата робота Motoman захващат по едно или повече изделия, които се придвижват към тях по лентови транспортьори, и ги палетизират съгласно предварително зададени параметри като схема на подреждане, височина на палета и др. Освен прецизно водене на отчет колко детайла и с каква дължина са поставени на всеки слой, роботите участват и в качествения контрол чрез визуална инспекция на продуктите.

 

Какви са предимствата на Motoman GP35L?

 

Шестосните роботи са с оптимална за приложението товароносимост от 35 кг и дълбок работен обсег от 2,5 м. Те разполагат с висок клас на защита IP67, който ги предпазва от характерния за дървообработката прах и позволява лесното им почистване.

 

Двата модела GP35L от Yaskawa разполагат с високопроизводителни контролери YRC1000, свързани към PLC блока на клетката, който управлява още дървообработващото оборудване и периферните устройства. Операторски терминал с интуитивен HMI интерфейс позволява лесно конфигуриране и внасяне на корекции в скоростта или позицията в реално време без нужда от модифициране на основната работна програма.

 

 

АТРИ Роботикс
Стара Загора 6000
ул. Цар Иван Шишман №77, офис 32
Тел.: +359 893 967 467; +359 899 625 160
E-mail: robotics@a3robotics.bg
Web: https://a3robotics.bg/

 

     
Източник: АТРИ Роботикс

Ключови думи: АТРИ Роботикс   A3 Robotics   Yaskawa   Motoman   Motoman GP35L   универсални роботи   палетизиращи роботи   дървообработка   мебелна промишленост  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...