Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Регистрацията за участие в глобалното състезание по роботика Robothon 2023 тече до края на февруари

16.02.2023   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В ход е записването за участие в третото издание на международното състезание по роботика Robothon с общ награден фонд повече от 14 хил. евро, което се провежда в рамките на високотехнологичната платформа за роботизирани системи и изкуствен интелект munich_i. Тя е част от съпътстващата програма на водещото интернационално изложение на Мюнхенски панаир за автоматизация и роботика automatica, което ще се проведе между 27 и 30 юни 2023 г.

 

Финалистите в надпреварата Robothon – The Grand Challenge ще се борят за награден фонд от над 10 хил. евро. За да стигнат до последния етап, кандидатите от цял свят ще трябва да се справят с 5 комплексни предизвикателства в сферата на роботизираната манипулация. За целта те ще трябва да проектират своя собствена платформа със специализирани спрямо приложението софтуерни и хардуерни компоненти.

 

Предизвикателството

 

Крайната мисия по традиция е конструирането и демонстрацията на робот, предназначен ефективно и чрез устойчиви технологии да изпълнява различни задачи в областта на борбата с електронните отпадъци в индустрията – разглобяване, сортиране, автоматизирано рециклиране и др. Системата трябва да може автономно да разпознава и захваща различни обекти, както и да борави с тях в непозната производствена среда.

 

По време на презентацията на готовите платформи пред експертното жури на конкурса операторите ще трябва отдалечено да управляват своята платформа при извършването на петте операции в заданието:

 

  • Намиране на изпитната дъска;
  • Работа с кабелен мултиметър;
  • Отчитане на стойностите на екрана и преместване на плъзгач;
  • Тестване на електронна схема;
  • Внимателно прибиране на кабела на сондата.

Екипните проекти ще бъдат оценявани на база броя завършени задачи, скоростта на изпълнение, издръжливостта на конструкцията на робота и креативността на дизайна. В едномесечния период за разработка участниците ще имат възможност да работят с широка мрежа от ментори в сферата на роботиката сред партньорите и спонсорите на турнира.

 

Условията

 

За да се включат в престижното състезание, желаещите е необходимо да сформират отбори от по двама до четирима човека и да подготвят мотивационно писмо с кратка информация за квалификацията на отделните членове и основните сфери на интереси и опит, както и 2-минутно видео с досегашни разработки и/или постижения в сегмента на роботиката.

 

Кандидатите могат да заявят своето участие до 28 февруари 2023 г. тук.

 

След обявяването на избраните отбори през март те ще разполагат с четири седмици (от 30 март до 30 април т. г.) да финализират своите проекти, а от 8 до 11 май ще се състоят представянията и тестовете на роботите на живо. Победителите в Robothon 2023 ще бъдат официално оповестени и наградени по време на изложението automatica в края на юни т. г.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Robothon   automatica   роботика   изкуствен интелект   munich_i   състезание   електронни отпадъци  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Новини
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...