Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Възможност за ранно записване за участие в Дни на роботиката ’23 до 20 март

08.03.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Възможност за ранно записване за участие в предстоящото издание на "Дни на роботиката ’23" обявиха организаторите на събитието от Студентски клуб по роботика към Технически университет – София. Всеки, който се регистрира в платформата на състезанието като участник или ментор до 20 март т. г., ще бъде включен в томбола с награди.

 

Ранната регистрация ще осигури на кандидатите и допълнителна привилегия – възможност за предварителна онлайн среща с организаторите от RoboClub.bg, по време на която ще получат полезни съвети, ресурси и детайлна информация за отделните състезателни категории.

 

Повече за RoboDays 2023

 

RoboDays е ежегодна инициатива, която цели да запали и мотивира младите хора у нас да се занимават с роботика, иновации и инженерни технологии. Програмата на събитието традиционно включва тематични лекции, работилници и състезания, насочени към ученици, студенти и ентусиасти с интереси в техническата сфера.

 

Тазгодишното издание на мероприятието ще се проведе на 28 и 29 април в ТУ-София, от 10:00 до 17:00 ч., а сред водещите теми освен роботиката ще бъдат и изкуственият интелект, IoT, 3D принтирането и електрониката. Специализираният портал Robotics-Bulgaria.com e медиен партньор на събитието.

 

За участие в надпреварата могат да се регистрират лица от 11- до 33-годишна възраст като индивидуални участници, екипи (с до трима члена) или училищни стартъпи. Ще бъдат обособени две възрастови групи – младша (за участници от 11 до 18 години) и старша (от 19 до 33 години).

 

Ако даден отбор включва един или повече претенденти, които са на или над 19 години, той автоматично попада в старша възрастова група, подчертават организаторите. Те са предвидили и специално обучение за всички ментори в програмата, което ще се проведе в рамките на "Дни на роботиката".

 

Как да участвам?

 

За да се включат в състезанието, кандидатите задължително трябва да регистрират своя самостоятелен или групов проект в платформата не по-късно от 17 април т. г. След успешна регистрация всеки проект ще получи системен номер, с който ще бъде представян по време на турнира.

 

За участие в Robo Days 2023 се приемат проекти в следните категории (като участниците могат да се включат и в повече от една дисциплина):

 • Следене на линия;
 • 3D лабиринт;
 • Мини сумо;
 • Lego следене на линия;
 • Lego 3D лабиринт;
 • Хардуер и софтуер – свободен стил.

 

Дисциплините

 

 • В дисциплината "Следенето на линия" автономен робот се движи по трасе (черна линия на бял фон), като следва контура й. Победител е изминалият цялото трасе за най-кратко време.
 • В "Мини сумо" категорията участват два автономни робота, които се поставят на тепих – черен кръг с бял контур. Целта на всеки участник е да изтласка своя противник от състезателния терен и да остане последен на него.
 • "3D лабиринт" е дисциплина, в която автономен робот стартира от входа на лабиринта и търси изхода, за да излезе от него. Самият лабиринт е конструиран от стени с множество кръстовища, като има само един вход и един изход. Побеждава роботът, който намери изхода и да излезе от лабиринта най-бързо. Правилата са същите и в категорията "Lego 3D лабиринт", където участниците са автономни Lego роботи.
 • При "Lego следене на линия" правилникът е сходен с този при класическата дисциплина. Разликата е, че е необходимо роботът да измине две обиколки на трасето за най-кратко време, за да завоюва победата.
 • В категория "Свободен стил" се допускат кандидати с лични разработки и проекти, софтуер или стартъп идеи, които могат да бъдат реализирани в технологични решения. Оценяването се извършва от експертно жури по предварително зададени критерии.

Още възможности

 

Във всяка категория ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, като са предвидени и допълнителни отличия. Класираните на челните три места във всяка състезателна категория, ще получат предимство при кандидатстване в специалност "Автоматика, информационна и управляваща техника" на факултета по автоматика към ТУ-София.

 

Изборът им за прием в специалността ще бъде преференциален спрямо останалите кандидат-студенти в тазгодишната кампания, информират още от RoboClub.bg.

 

Повече информация за инициативата можете да намерите на уеб страницата на събитието, във фейсбук, както и на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com. Следете каналите и за предстоящи детайли относно програмата и лекторите на събитието.

 

При допълнителни въпроси можете да се свържете с организаторите на имейл robodays@roboclub.bg и тел. +359 89 440 5594.

     
Източник: RoboClub.bg

Ключови думи: RoboClub.bg   Дни на роботиката   Robo Days   роботика   Студенски клуб по роботика   Технически унверситет – София   ТУ-София   състезание по роботика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...