Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какви новости от света на роботиката ще видим на Хановерски панаир 2023?

31.03.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Роботиката очаквано ще бъде сред основните теми на Хановерския панаир – водещото глобално изложение за индустриални технологии, което ще се проведе от 17 до 21 април т. г.

 

Мащабната международна платформа, организирана от Deutsche Messe, ще протече под мотото "Make the difference" и ще демонстрира последните новости при индустриалните роботи и манипулатори, коботите, специализираните системи за асемблиране и палетизиране, иновациите в компютърното зрение за инспекция и навигация, обработката на изображения и много други сегменти.

 

"Зоните, посветени на роботиката, традиционно са сред най-впечатляващите експозиции на Хановерския панаир. Решенията, които комбинират мехатроника, електроинженерство и компютърни системи, разкриват нови хоризонти пред промишлената автоматизация.

 

В епохата на изкуствения интелект вече можем да взаимодействаме с машините по много нови начини. Какви възможности за индустрията предлагат колаборативните приложения и къде е мястото на етиката в света на роботите? На тези и още редица ключови въпроси в тази сфера ще отговори предстоящото изложение в Хановер, което ще представи целия спектър от технологии и услуги в сегмента – от индустриални системи до наноботи, иновативни изследователски разработки и т. н.", споделят организаторите.

 

 

Хората и роботите в перфектен екип

 

В изложбените зали по време на петте дни на дългоочаквания форум посетители от цял свят ще станат свидетели на атрактивни презентации и демонстрации на фирмените щандове. Гостите ще имат възможността да се запознаят с най-актуалните оферти на утвърдени и стартиращи компании, специализирани в производството, търговията, доставката и системната интеграция на роботи, компоненти, цялостни решения и аксесоари.

 

Коботите отново ще бъдат сред централните акценти на събитието. Изложителите ще представят изчерпателна гама от модели с разнообразни функционални възможности и приложения – системи с висока товароносимост, олекотени, компактни и бюджетни версии, както и богат асортимент от хващачи, периферни устройства и аксесоари, скенери, телескопични стойки и др.

 

Сред интересните решения за интелигентна автоматизация и Индустрия 4.0 на изложението ще бъдат още мобилни, складови роботи и AGV системи, подвижни платформи с манипулатори от набиращата популярност категория на "моботите", задвижвания, контролери, сензори, софтуер за програмиране и управление, системи за машинно зрение, роботи за почистване на соларни панели и т. н.

 

Целият бранш на едно място

 

Участие в Hannover Messe 2023 като изложители в сегмента на роботиката са потвърдили редица глобални компании, производители на роботи, цялостни решения, компоненти и софтуер за роботизирани приложения. Сред тях са Yaskawa Europe, SCHUNK, FESTO, Universal Robots, HIWIN, igus, Bosch Rexroth, Staubli Robotics, Pilz, Robotnik Automation, THK и много други.

 

 

Тазгодишното издание на Хановерския панаир ще посрещне и силно азиатско участие. Със свои щандове ще се представят множество китайски, японски и южнокорейски фирми, включително OMRON, Han's Robot, Huawei, JAKA Robotics, Rainbow Robotics, Inexbot Nanjing Technology, Youibot Robotics, Rainbow Robotics, Youibot Robotics, AUBO Robotics, Guangdong Jaten Robot Automation, LeiShen Intelligent System, Suzhou Aiten Intelligent Technology, Suzhou Haitong Robotic Systems и др.

 

В списъка с изложителите в категорията на роботиката откриваме още много академични и икономически организации от страната домакин Германия. Сред тях са Технологичната академия на организаторите от Deutsche Messe, Изследователският център за информационни технологии FZI, Технологичният университет в Карлсруе, Агенцията за икономическо развитие на германската федерална провинция Саксония-Анхалт, институтите Fraunhofer и др.

 

Със собствен щанд ще се представи и Robotics City Hannover – брандът, който обеднява всички дейности, инициативи и партньори в региона в сферата на роботиката, създаден през 2022 г. от Министерство на икономиката на Долна Саксония. В зала 8 пък посетителите на панаира ще могат да посетят колективен нидерландски павилион (щанд 34).

 

Разнообразие от съпътстващи събития

 

Програмата на Hannover Messe 2023 ще обхване множество лекции, панелни дискусии и семинари по актуални въпроси от областта на промишлената роботика. Сред тях ще бъдат темите:

 

  • "Оркестрацията на роботи и приложенията й в Industry 4.0" – на 18.04.2023 г. в зала 17, щанд A80;
  • "Мобилните роботи в услуга на индустрията" – на 18.04.2023 г. в зала 17, Stand A80;
  • "Обучения и квалификации по роботика в промишленото производство" – на 19.04.2023 г. в зала 2, щанд A60;
  • "Увеличаване на възвращаемостта на инвестициите в роботизирана автоматизация: стратегии за намаляване на разходите и бързо мащабиране" – на 20.04.2023 г. в зала 17, щанд Stand A80.
     
Източник: Deutsche Messe; снимки: Hannover Messe, Dreamstime

Ключови думи: Hannover Messe   Deutsche Messe   Хановерски панаир   роботика   индустриални роботи   коботи   мобилни роботи   AVG  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...