Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA лансира по-бюджетни Edition версии на някои от най-емблематичните си модели роботи

11.05.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В годината на своя 125-и юбилей KUKA стартира мащабна кампания за по-достъпна и бърза автоматизация и в по-малките по-мащаб предприятия, опериращи на ценово чувствителни пазари, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, партньор на немския производител у нас.

За целта корпорацията обяви нови и по-бюджетни "Edition" версии на някои от най-популярните си модели роботи. Te се отличават с адаптирана функционалност и с по-ниски разходи за придобиване и притежание, но запазват доказаното високо качество на бранда, уточняват от KUKA.

 

Част от "Edition" портфолиото ще бъдат разходно ефективни варианти на няколко от индустриалните роботи на компанията, базирани на последните й технологични достижения и покриващи изискванията на всякакви приложения – от манипулиране през заваряване до полиране и довършителна обработка. Основната им цел е да занижат бариерите пред роботизацията и да подпомогнат потребителите в различни отрасли да постигнат по-висока степен на автоматизация и производителност с по-малки инвестиции.

 

В първия етап от кампанията ще бъдат налични две "Edition" версии на заваръчните роботи KR CYBERTECH nano ARC, както и KR 20 E модификация на универсалния KR CYBERTECH, подходящ за асемблиране, pick-and-place операции, шлифоване, полиране, качествена инспекция и т. н.

 

Адаптиране вместо "орязване" на функции

 

Адаптираният модел за стартови заваръчни приложения KR CYBERTECH nano ARC HW Edition е с товароносимост 6 кг и е подходящ за подов и таванен монтаж. Той ще бъде наличен в две разновидности – първата с работен обсег до 1440 мм, а втората – до 2010 мм. Стандартният модел включва 50-милиметрова куха китка с лагерни механизми от едната страна, докато при "Edition" версията лагери ще бъдат осигурени и от двете страни на китката с диаметър 46 мм и отлична повторяемост от 0,04 мм.

 

 

"Edition" роботите използват за основа последните иновации в портфолиото на KUKA, включително успешната обновена серия KR CYBERTECH nano, най-новото поколение контролери KR C5, познатата и популярна операционна система на гамата ни и специализиран приложен софтуер, например платформата за заваръчни операции KUKA.ArcTech Basic. Отново налице са и опциите за улеснен операторски контрол посредством smartPAD терминала.

 

При тези модели вместо да "орязваме" функции ние ги адаптираме и фокусираме, осигурявайки и съхранявайки всички необходими технологични възможности за дадено приложение. Така "Edition" версиите запазват безупречното качество на KUKA и същевременно се превръщат в целенасочени и достъпни решения за клиентите ни на съвременните динамични и ценово чувствителни пазарни сегменти", пояснява Маркус Холфелдер-Асам, мениджър на продуктовото портфолио на компанията.

 

Нови възможности за малките и средни предприятия

 

Промишлените предприятия от малък и среден мащаб са сред основните целеви групи на новата линия "Edition", информират от KUKA. Адаптираният модел KR CYBERTECH KR 20 E им предлага максимална стойност за вложената инвестиция, а приложно ориентираната му функционалност и висока производителност го правят рентабилен за цехове и фабрики, които искат частично или цялостно да автоматизират работните си процеси.

 

Стандартните характеристики на KR 20 включват:

  • Товароносимост: 20 кг;
  • Дълбок работен обсег: 1820 мм;
  • Висока степен на защита (IP 67) на китката и IP 54 за останалите части от тялото на робота;
  • Температурен обхват на работа: 0 – 45°C;
  • Възможности за стенен, подов или таванен монтаж под всякакъв ъгъл.
     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   Edition   KR CYBERTECH   KR 20 E   KUKA.ArcTech Basic   KR CYBERTECH nano ARC   индустриални роботи   заваръчни роботи  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...