Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Иновативен стартъп получи наградата за предприемачество в роботиката IERA 2023

30.06.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Базираният в Сингапур стартъп за разработка на роботизирани решения за рехабилитация Fourier Intelligence стана носител на тазгодишната награда за иновации и предприемачество в роботиката IERA 2023, връчвана ежегодно от Международната федерация по роботика(IFR) и Професионалната общност по роботика и автоматизация към Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE RAS).

 

Престижното отличие беше присъдено на компанията за една от актуалните й високотехнологични разработки – 3D роботизираната система за рехабилитация на горни крайници ArmMotus EMU, чийто дизайн включва новаторски механизъм с кабелно задвижване.

 

Надпреварата

 

Екипът на стартъпа получи приза и парична награда в размер на 2000 щатски долара на официална церемония в Лондон рамките на 40-ото юбилейно издание на Международната конференция по роботика и автоматизация ICRA.

 

"За нас е истинска чест ArmMotus EMU да бъде отличен с едно от най-големите признания за иновативност и предприемчивост. То идва в отговор на огромната отдаденост на екипа ни на задачата непрекъснато да усъвършенстваме технологиите за рехабилитация с последните технически достижения", коментира съоснователят и главен изпълнителен директор на Fourier Intelligence Дзен Гуо.

 

 

Технологията на Fourier Intelligence влезе в надпревара за престижния приз с още три иновации, които стигнаха до финала на тазгодишното издание на наградите:

 

  • Мобилния робот с телескопичен манипулатор Stretch Robot на Hello Robot;
  • Колесния робот за изследователски цели Explora на Australian Droid and Robot;
  • Т. нар. "кобиот" за сервизни приложения Plato на United Robotics.

Финалистите представиха интересните си разработки на живо пред журито на отличията на 1 юни т. г.

 

Технологиите, които променят света

 

"Fourier Intelligence и роботът ArmMotus EMU заслужено станаха носители на наградата IERA, тъй като разработката се превърна в чудесен пример за иновация в роботиката с глобална значимост. Комбинацията от интелигентна адаптивна технология за рехабилитация и развлекателни функции, които правят процеса по-приятен за пациентите, предлага революционно решение, което може коренно да трансформира модерната медицина и здравеопазване", заяви по време на церемонията Андра Кий, председател на комитета на наградите IERA и вицепрезидент на борда за индустриални дейности на RAS.

 

"Наградите IERA отличават основополагащи технологии и компании в роботиката с потенциал да променят света. Досегашните носители на отличието вече предефинират ролята на роботите в ежедневието ни. Ако помолите някой случайно срещнат човек на улицата да назове робот, който му е известен, шансовете са изключително големи това да е именно система, на която е присъждан призът в миналото. Такива са например продуктите на iRobot, Kiva Systems или Universal Robots", допълни Андра Кий.

 

     
Източник: IFR

Ключови думи: IEEE RAS   IFR   ICRA   IERA   Fourier Intelligence   рехабилитационен робот   роботика   предприемачество   награди  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...