Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Международната федерация по роботика стартира мащабна кампания в подкрепа на роботизацията в МСП

23.08.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Под мотото "Роботите са за всички!" Международната федерация по роботика (IFR) даде старт на широкообхватна кампания в помощ на малките и средните предприятия по цял свят по пътя им към роботизацията.

 

Основен инструмент на инициативата Go4Robotics ще бъде едноименната онлайн платформа, създадена да осигурява ценни информационни ресурси и подкрепа както на "прохождащи" в областта на автоматизацията компании, така и на такива с опит, които имат желание да усъвършенстват своите приложения.

 

"С напредъка на технологиите роботиката се превръща във все по-важно за индустрията средство за повишаване на ефективността, производителността и безопасността на работното място.

 

Независимо дали интересите Ви са в сферата на решенията за автоматизация, конвенционалните промишлени роботи или коботите, автономните мобилни системи или пък самонасочващите се превозни средства, сме на разположение да Ви предоставим полезния си опит, както и информация за последните новости и тенденции в сектора", споделят от IFR.

 

Демократизиране на роботиката

 

Като основен мотиви да организират подобна кампания от Федерацията посочват все по-голямата популярност на решенията за автоматизация в световен план вследствие на глобалния дефицит на квалифицирани кадри и високите цени на труда.

 

"Независимо, че стремежът към "декмократизиране" на роботиката разкрива множество нови възможности и нови потребителски сегменти, редица компании, и в частност малки и средни предприятия, все още се колебаят дали роботите са правилното решение за тяхното специфично приложение", разкриват експертите.

 

 

От IFR допълват, че много фирми все още смятат автоматизацията за нещо скъпо, сложно и трудно. Всъщност средствата за автоматизиране на работните процеси, особено когато са в малък мащаб, се оказват възможност с висок потенциал по отношение на очакваните ползи и то на сравнително ниска цена, убедени са от Федерацията.

 

"Дори частичното автоматизиране подобрява производителността, без да създава големи разходи, като същевременно оптимизира процесите и намалява натоварването за персонала. А това става все по важно в сектора на МСП, тъй като тези компании се налага да са конкурентни на глобално ниво, а клиентските изисквания също постоянно се повишават. Потребителите искат все по-голяма гъвкавост, все повече продуктови варианти и по-малки по обем партиди, като качеството е необходимо да остане постоянно високо", разказват още от IFR.

 

За начинаещи и напреднали

 

Онлайн порталът Go4Robotics.com, който вече е активен, разполага с няколко ключови раздела с различно по тематика и тип безплатно съдържание, ориентирани към различни групи потребители и приложения. Сред тях е т. нар. "Content hub" или информационен хъб, който включва блог публикации, технически статии, наръчници, практически казуси, специализиран подкаст и линк към секция за сваляне на полезни ресурси.

 

Центърът за експертиза към платформата обхваща материали във връзка с най-актуалните тенденции, разработки и иновации в сектора, както и електронни и бели книги, посветени на водещи теми и проблеми в областта на индустриалната роботика и малкия и среден бизнес.

 

     
Източник: IFR

Ключови думи: IFR   Международна федерация по роботика   Go4Robotics   кампания   МСП   роботизация   автоматизация  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...