Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Завладяващи демонстрации на технологии от бъдещето видяхме на първия Industrial Tech Forum - Sofia

20.10.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Очаквано голям интерес сред специализираната аудитория от сектора на индустрията предизвика дебютното издание на организирания от TLL Media в партньорство с Интер Експо Център Industrial Tech Forum – Sofia, което се проведе в рамките на втория ден на водещото изложение MachTech&InnoTech 2023.

 

Мащабният форум с над 350 регистрирани участници изпълни модерната зала "Витоша" на изложбения център, където в рамките на целия ден течеше прецизно селектираната презентационна програма на събитието.

 

В нея се включиха множество доказани български и международни компании, лидери в своите браншове, които експертно "подредиха парчетата в големия пъзел" на промишлените иновации, представяйки пред професионалната публика най-актуалните си продукти, технологии и решения.

 

Демонстрационната зона се превърна в арена на иновациите

 

Особено оживление цареше във фоайето на залата в паузите между отделните презентационни модули, където беше организирана специалната демонстрационна зона на форума. Участниците в нея станаха "виновници" за едни от най-запомнящите се за аудиторията и екипа ни моменти в рамките на събитието.

 

Сред демонстраторите бяха както млади, така и доказани инженери, разработчици, учени и експерти, а на своеобразната арена на иновациите бяха представени редица футуристични и вълнуващи проекти и системи в сферата на роботиката, изкуствения интелект, адитивните технологии и индустриалните решения.

 

От Festool България не само показаха в действие иновативния си екзоскелект ExoActive, създаден да осигури суперсили на работниците в строителството и индустрията, но дадоха възможност и на гостите на форума да го тестват буквално на собствения си гръб.

 

 

Истински фурор предизвика и четирикракият помощник на учените от Лаборатория "Изкуствен интелект и CAD системи" на София Тех Парк – кучето робот Рошко, което представи на живо пред погледите и камерите на многобройната публика как сътрудничи в ежедневната работа на екипа на лабораторията, оборудвано с 3D скенер.

 

 

От фирма Power Robotics дадоха на гостите на специалната ни демонстрационна зона нов поглед към роботите и портативните екзоскелети, които освен на служителите в индустрията могат да помогнат и на хората с увреждания, изправяйки ги на крака и асистирайки ги в преодоляването на предизвикателствата на ежедневието.

 

 

Специалистите от Lindstrom България пък насочиха вниманието на посетителите на форума към "зелените" възможности за справяне с промишленото замърсяване чрез една иновативна концепция за почистване – индустриални кърпи под наем, които се предоставят на предприятията с удобен дозатор, а впоследствие се рециклират, за да помогнат на бизнеса да спази ангажимента си към природата.

 

 

На сцената на иновациите в рамките на демонстрационната зона на Industrial Tech Forum изгряха и много бъдещи звезди на инженерния небосклон – младите, но изключително нахъсани, креативни и талантливи ученици и студенти от Института за компютърни иновации и производства (SCIFI) към Американския колеж в столицата и от Студентски клуб по роботика към Технически университет – София (RoboClub.bg).

 

 

Те показаха широк спектър от завладяващи разработки, които грабнаха вниманието и овациите на публиката – роботи, които почистват соларни панели, борят се със сериозни световни проблеми, като горските пожари и глобалното затопляне, машини за рециклиране на пластмасови бутилки във филамент за 3D принтери, платформи с изкуствен интелект за отглеждане на пчели и други насекоми и др.

 

 

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Industrial Tech Forum   TLL Media   демонстрации   Festool   Lindstrom   София Тех Парк   Лаборатория по изкуствен интелект и CAD системи   Power Robotics   Roboclub.bg   SCIFI   ТУ-София   Американски колеж  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...