Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар ще разгледа как мобилните роботи оптимизират дейностите в автоматизираните складове

24.11.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Специализиран уебинар на тема "Автоматизираният склад: ръст на AGV и AMR системите в складови приложения" ще се проведе на 29 ноември т. г. в 21:00 ч. българско време. Организатор на събитието е онлайн платформата "The Mobile Robot Guide" в партньорство с Cognex, ABB и AutomationDirect.

Виртуалният форум ще разгледа как се развива секторът на автономните мобилни роботи (AMR) и самонасочващите се превозни средства (AGV), както и най-интересните им приложения в съвременните автоматизирани складове.

 

Проучване на сектора

 

Информацията, която ще бъде изнесена и коментирана в рамките на семинара, е от едноименния доклад на Mobile Robot Guide, който беше публикуван наскоро и обобщава резултатите от задълбочено специализирано проучване по темата.

 

Лектор ще бъде основателят на платформата Майк Ойцман. Той притежава над 25 години опит в роботиката, включително на ключови длъжности в сферата на маркетинга, продуктовия мениджмънт и продажбите в редица световни компании в сегмента.

 

"Складовите центрове са ключови за веригите на доставките. Те изискват безупречна оркестрация на процесите по манипулиране, проследяване и транспортиране на стоките. Мобилните роботи, включително автономните системи и самонасочващите се превозни средства, са съществени инструменти за повишаване на ефективността в складовете.

 

 

Тези решения не само спомагат за координиране на преноса на продукти, но и намаляват зависимостта на тези обекти от човешкия труд и редуцират оперативните разходи", коментират организаторите на уебинара.

 

Те добавят, че въпреки този огромен потенциал темповете на внедряване на AVG и AMR системи остават сравнително ниски. Ето защо събитието си поставя за цел да разгледа основните предизвикателства пред по-широкото им използване в складовите стопанства и ще даде ценни както за производителите, така и за потребителите насоки за създаване и реализиране на приложения в сегмента на мобилната роботика.

 

Основни теми

 

Сред водещите теми на специализирания онлайн семинар ще бъдат:

 

  • Актуалното развитие при AGV и AMR системите и приложенията им в автоматизираните складове;
  • Тенденции при интеграцията в исторически план и скорошни статистики от индустрията;
  • Насоки за изграждане на надеждни приложения чрез идентифициране на потребностите на крайните потребители;
  • Примери от практиката за успешни внедрявания;
  • Специфични предизвикателства за операторите на складове при въвеждането в експлоатацията на AMR и AVG системи – деифицит на кадри, липса на специализирани умения и опит у персонала, бюджетни и пространствени ограничения, технически трудности и др.;
  • Работещи и приложими стратегии за производители и доставчици на мобилни роботи за по-пълноценно обслужване на потребностите на складовете – насоки за преодоляване на бюджетните съображения, разработване на гъвкави решения и формиране на мрежи от доверени партньори.

За участие във виртуалното събитие можете да се регистрирате тук.

 

     
Източник: Mobile Robot Guide; снимки: Dreamstime

Ключови думи: уебинар   AGV   AMR   мобилни роботи   автономни роботи   складови роботи   автоматизирани складове   Cognex   ABB  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...