Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Европейският форум по роботика посреща сектора в Римини през март

05.01.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Остават броени седмици до следващото издание на Европейския форум по роботика (ERF), което тази година ще се проведе в Римини под патронажа на Университета в Болоня.

 

Под мотото "Роботиката обединява: хора, държави, дисциплини" водещото в бранша ежегодно събитие на Стария континент, организирано от международната асоциация euRobotics, ще посрещне многобройни експерти и представители на индустрията и академичния сектор в конферентния център на крайбрежния италиански град от 13 до 15 март.

 

Обединяващата роля на платформата

 

С уникалната си концепция платформата е насочена към това да насърчава взаимодействието между изследователи, разработчици, производители, търговци и крайни потребители на продукти, системи и технологии от сегмента на роботиката.

 

Освен иновациите и приложенията в класически и нови области, като мехатрониката, управлението, възприятията и когнитивните възможности, изкуствения интелект и обработката на данните в роботиката, на фокус ще бъдат и социалните, етични и юридически аспекти на роботизацията.

 

Водещи цели на форума са да повиши конкурентоспособността на европейската промишленост, да даде тласък на научния прогрес, да стимулира трансфера на технологии и познания, да създаде условия за установяване на ценни бизнес контакти между членовете на общността, както и да идентифицира иновативни приложения от сферата на роботиката с потенциал да трансформират производството, бизнеса и ежедневието ни.

 

Какво да очакваме от програмата?

 

И тази година програмата на събитието се очертава да е богата, интересна и с всеобхватна тематика, покриваща интересите както на компаниите, така и на научноизследователските организации от екосистемата. Участниците в ERF 2024 ще имат възможността да се включат в разнообразни семинарни и конферентни сесии, работилници, технически обиколки, дискусии и презентации, както и във вълнуващи технологични предизвикателства и хакатони.

 

 

Последните два формата са специално разработени да осигурят широка арена за демонстриране и оценяване на актуалните постижения в областта на роботиката, а отбори и екипи от цяла Европа и света ще могат да се изявят в състезания на следната тематика:

 

  • Роботизирана манипулация в производството;
  • Роботика в агросектора;
  • Дронове и автономни превозни средства;
  • Състезание за четирикраки роботи кучета;
  • Навигация на роботи в градска среда.

По традиция ERF 2024 ще даде сцена и на най-изявилите се личности, компании и организации в сектора. Трите ежегодни отличия, които ще бъдат връчени по време на форума тази година, са:

 

  • Призът за технологичен трансфер в областта на индустриалната и сервизната роботика euRobotics Technology Transfer Award;
  • Наградата "Жорж Гиралт" за докторанти в европейските университети във всички сфери на роботизираните технологии;
  • Отличието за предприемачество в роботиката, което се присъжда на най-обещаващите стартъпи в индустрията ERF Entrepreneurship Award.

 

     
Източник: ERF

Ключови думи: ERF   роботика   индустриални роботи   сервизни роботи   европейски форум  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...