Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Финансират с до 60 хил. евро разработката на AI инструменти за подобряване на общите умения на роботите

26.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Отворена е втората покана по програмата за технологичен обмен euROBIN, която цели да обедини европейската експертиза в областта на роботиката и изкуствения интелект (AI).

В рамките на процедурата с до 60 хил. евро ще бъде финансирана разработката на инструменти за симулация и усъвършенствани техники и решения в сегмента на изкуствения интелект, насочени към ускорено развитие на общите умения на роботите, съобщават от българската платформа AgriVentrures.

 

Поканени са да кандидатстват европейски компании и организации, сред които ще бъдат избрани 12 победители. Те ще имат възможността да се възползват от еднократна безвъзмездна финансова помощ, с която да интегрират и тестват своя иновативен код, метод или хардуер в някои от най-високотехнологичните роботизирани системи на Стария континент.

 

Кандидатури по отворената покана могат да бъдат подавани до 14 февруари т. г. тук.

 

Какви са условията?

 

Проектите, които ще бъдат подпомогнати с каскадно финансиране (или с финансова подкрепа като трети страни), трябва да са фокусирани върху преодоляването на значими предизвикателства във връзка с уменията на роботите.

 

В разработката им могат да участват изследователски и развойни центрове, институции и компании от всякакъв мащаб в рамките на ЕС. Техни представители ще имат възможността да се включат в широкообхватни екипи по програмата euROBIN, които ще се ангажират с интеграцията и последващата оценка на ползите от разработените решения за роботите, ситуирани в технологичните бази и лаборатории на домакините на инициативата.

 

 

Двама от партньорите по проекта euROBIN по традиция изпълняват ролята на приемащи институции, които се грижат за помещаването и поддръжката на роботизираните платформи, както и за осигуряването на достъп до тях за участниците в програмата.

 

Изисквания към кандидатите

 

По отворената покана могат да кандидатстват индивидуални организации (не консорциуми), включително:

 

  • Компании и предприятия от всякакъв мащаб, регистрирани преди 29 ноември 2023 г.;
  • Изследователски центрове, регистрирани преди 29 ноември 2023 г.;
  • Академични институции, регистрирани преди 29 ноември 2023 г.

Дейностите в рамките на втората покана по програмата ще бъдат изпълнени в две фази – планиране и имплементиране.

 

Повече за euROBIN

 

euROBIN е европейска мрежа за върхови постижения в сферата на роботиката и изкуствения интелект. Целта на инициативата е да създаде унифицирана паневропейска платформа за научноизследователска и развойна дейност в тези области.

 

Благодарение на проекта за първи път голям брой утвърдени изследователски лаборатории, институции и бизнес организации в Европа работят в колаборация за развитието на AI базирани роботизирани системи, отбелязват от euROBIN.

 

Мрежата е отворена за участие, като в нея могат да се включат всички желаещи представители на европейската екосистема на роботиката. Предвижда се в рамките на следващите няколко години броят на членовете й да бъде удвоен благодарение на широките възможности за каскадно финансиране.

 

Възможности за съдействие при кандидатстването

 

Платформата euROBIN предлага помощ при кандидатстването по актуалната отворена покана, от която можете да се възползвате тук. Запитвания към организаторите можете да отправяте и по електронната поща на info@eurobin-project.eu.

 

От българската компания AgriVentrures, създадена да подпомага стартъпи, изследователи и бизнеси в сектора на агрохраните и биотехнологиите в откриването на нови възможности за финансиране, също предлагат да сътрудничат на желаещите да кандидатстват по програмата. С експертите от AgriVentrures можете да се свържете на имейл адрес start@agriventures.co.

 

     
Източник: AgriVentrures

Ключови думи: euROBIN   AgriVentrures   роботика   изкуствен интелект  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...