Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов стандарт в подкрепа на оперативната съвместимост на AMR от различни доставчици

20.08.2021   |   Начало»Бизнес

Доставчици на автономни мобилни роботи (AMR), конструктори и крайни потребители на AMR, обединени в специализирана работна група към инициативата MassRobotics, публикуваха нов стандарт за оперативна съвместимост на AMR.
 
Новият стандарт насърчава непрекъснатата интеграция на автономни мобилни роботи от различни доставчици с цел осигуряването на безопасен и ефективен работен процес във фабрики, складове и дистрибуционни центрове по света.
 
Сред членовете на работната група, изготвила новия стандарт, са Vecna Robotics, 6 River Systems, Waypoint Robotics, Locus Robotics, Seegrid, MiR, Autoguide Mobile Robots, Third Wave Automation, Open-Source Robotics Foundation и др.
 
По думите на Даниел Теобалд, изпълнителен директор на Vecna Robotics и съосновател на MassRobotics, представянето на версия 1.0 на MassRobotics Interoperability Standard е основополагащ фактор за индустрията.
 
По данни на Logistic IQ световният пазар на AMR и автоматизирани превозни средства (AGV) ще достигне 14 млрд. щатски долара през 2026 г. с над 270 доставчици. Внедряването на AMR технологии ще се увеличава с изключителни темпове с годишен ръст от 45% между 2020 г. и 2026 г.
 
Новият стандарт позволява на роботи от различен тип да споделят информация за статуса си и оперативни принципи, за да могат да работят в по-добър синхрон заедно в складове и заводи. Стандартът също така позволява създаването на информационни табла, от които мениджърите могат да извличат данни за производителността на парка от роботи и използването на ресурсите.
 
"Функционалните и практични стандарти са важна стъпка в роботизираната автоматизация", коментира Том Райдън, изпълнителен директор на MassRobotics.

     
Източник: Mobile Robot Guide; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: MassRobotics   AMR   AGV   роботи  

Област: Бизнес  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...