Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Броят на роботите в областта на логистиката ще нарасне 15 пъти през следващите пет години

Според последните проучвания на Международната федерация по роботика (IFR) използването на роботи и автоматизирани решения в складовете и логистичните обекти бележи траен и устойчив ръст от над 40% годишно.
 
Автоматизираните складове като бизнес сектор се развиват с главоломна скорост, особено в период на пандемия, като всичко това е резултат от нарастващите разходи, дължащи се на предизвикателствата от по-високите очаквания на потребителите за по-големи и бързи доставки.
 
В автоматизираните складове има строги изисквания за безопасност и независимо от броя на хората, работещи в тях, те трябва да бъдат абсолютно безопасни. Защото, колкото и автоматизирано да е бъдещето, хората остават толкова уязвими, колкото са били винаги.
 
Когато се инвестира в автоматизиран склад, защитните системи обикновено са относително малка част от общите разходи, но не бива да се пренебрегват.
 
РОСИМА помага на своите клиенти да създадат най-доброто решение за безопасност, обхващащо както охрана на използваните машини, роботи и хора, така и предотвратяване на инциденти, предизвикани от падащи предмети и товари.
 
Системите на TROAX, предлагани от РОСИМА, са цялостни системи за защита и обезопасяване в зависимост от степента на автоматизацията. При най-сложното ниво на автоматизация се използва високо автоматизирано оборудване за елиминиране на ръчните движения и рационализиране на процесите по обработване на поръчки. Тук системи като автоматични сортиращи машини, роботизирани системи за събиране, превозни средства с автоматизирано управление (AGV) и автоматични палетизатори ще се справят със сложна логика за вземане на решения.
 
Безспорно в автоматизираните складове хората и роботите ще работят рамо до рамо, а това означава, че безопасността е ключов въпрос във всяко логистично звено.
 
Повече за системите за обезопасяване на роботи, използвани в областта на логистиката, можете да прочетете тук.

 

РОСИМА ЕООД
София 1151
ул. Висо 60, в.з. Врана – Лозен Триъгълника
Тел: +359 2 971 71 88; +359 885 61 57 06
E-mail: info@ogradi.com
Web: https://ogradi.com/

     
Източник: РОСИМА

Ключови думи: РОСИМА   ROSSIMA   TROAX   автоматизирани складове   роботи   системи за защита   IFR  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...