Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ПГЕЕ "Константин Фотинов" печели Европейската награда за иновативно обучение с проект за обучение по роботика

15.10.2021   |   Бизнес
 

Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас е едно от четирите български учебни заведения, отличени в първото издание на Европейската награда за иновативно обучение. Проектът "Ела с нас в Робоклас" на ПГЕЕ "Константин Фотинов" бе отличен в категория "Професионално образование и обучение". В рамките на проекта се осъществява обучение в ново професионално направление по роботика.

Церемонията по награждаването на първите български проекти лауреати на Европейската награда за иновативно обучение се проведе на 30 септември 2021 г. в Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) – национална агенция за България по програмите "Еразъм+" и "Европейски корпус за солидарност".

Европейската награда за иновативно обучение е учредена от Европейската комисия в рамките на инициативата за изграждане на Европейско пространство за образование до 2025 г. Целта й е да бъдат откроени изключителни преподавателски практики в рамките на програма "Еразъм+" и да бъде отличена достойната работа на учителите и техните училища, участващи в проекти за европейско сътрудничество, посочват от ЦРЧР. Темата на първото издание на конкурса бе дистанционното и смесеното обучение.

     
Източник: ЦРЧР

Ключови думи: ЦРЧР   ПГЕЕ "Константин Фотинов"   ЕК   Еразъм+  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...