Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ocado Technology организира първия си акселератор по роботика в София

До 28 август т. г. тече записването за първия акселератор по роботика, който Ocado Technology организира у нас. Обучителният курс ще се проведе в офиса на компанията в София и е подходящ за всички, които се стремят да подобрят знанията и уменията си в сферата на роботизираните технологии, включително студенти и дипломирани специалисти. Той ще стартира на 4 октомври и ще продължи до 24 ноември 2022 г., а работният език ще бъде английски. Участието е безплатно, а кандидатите ще се състезават за едно от общо 30-те места в програмата.

В периода от 29 август до 2 септември регистрираните ще трябва да покрият своеобразно входно ниво, включващо изпълнението на тестова задача, а между 12 и 16 септември ще се проведат кратки персонални интервюта с всички записали се за акселераторската кампания. Обучението ще включва работа с реален индустриален робот, а за най-добре представилите се участници са предвидени награди.

За да се включат пълноценно в програмата, кандидатите е необходимо да имат поне средно ниво на разбиране на програмните езици C++ и/или Python, както и познания в областта на OOP концепциите за обектно-ориентирано програмиране. Предишен практически опит в роботиката не е нужен. Завършилите курса ще придобият компетенции в сфери като: операционни системи за роботи (ROS2), симулация и реални аспекти на роботизираните приложения, планиране и изпълнение на траектории за движение, откриване на маршрут в непозната среда, действия и реакции на роботите в реално време и др.

"Целта на акселератора е да научи участниците на това какви стъпки и каква логика са необходими за преодоляването на различни комплексни предизвикателства в роботиката. Курсистите активно ще се включват в обучителния процес, като интерпретират нови концепции и сътрудничат с останалите членове на екипа. Te ще получават и необходимата помощ от своите ментори. Това ще им осигури всичко нужно да се справят с предвидените упражнения, да вземат участие в сесии с въпроси и отговори и да разрешават реални казуси", допълват от Ocado Technology.

Повече информация за обучителната програма и форма за записване можете да намерите тук.

     
Източник: Ocado Technology

Ключови думи: Ocado Technology   роботика   акселератор   обучение   програмиране на роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...