Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Роботика за България набира ментори до 15 май

Програма "Роботика за България" търси преподаватели от цялата страна с мотивация да изграждат и развиват интереси у своите ученици към технологиите, науката и инженерните дисциплини в качеството си ментори на младежки отбори по роботика.

Желаещите могат да кандидатстват за участие в инициативата до 15 май т. г. Сформираните отбори и техните ръководители ще имат възможност да участват в организирания ежегодно фестивал и турнир по роботика в рамките на програмата.

 

Към кого е насочена инициативата?

 

Организаторите канят екипи от общински и частни училища в цяла България, съставени от по двама учители от едно и също учебно заведение, независимо от предмета, който преподават. Сред препоръчителните изисквания към кандидатите е поне единият член на екипа да владее английски език.

 

Платформата "Роботика за България", инициатива на фондация "Работилница за граждански инициативи"(ФРГИ) и създадена по идея и с подкрепата на развойния център на SAP в страната, ще осигури:

 

  • Обучение на менторите;
  • Участие в ежегодния фестивал по роботика на програмата;
  • Менторство и обучение на участниците за екипна работа;
  • Онлайн подкрепа във връзка с изискванията и правилника на състезанието, заимствани от FIRST LEGO League (FLL), конструирането и програмирането на робот LEGO Education (SPIKE Prime), събирането и анализа на информация за научно-изследователски проекти;
  • Необходимото оборудване за участието и дейността на отбора: комплект LEGO с програмируем модул SPIKE Prime и състезателно поле.

"Защо да кандидатствате? Ще бъдете част от създаването на следващото поколение млади хора с интерес към технологиите и науката, от общност, работеща за въвеждането на нови образователните практики, ще може да получавате подкрепа от ваши колеги практици, ще работите за повишаване на интереса на ученици от 10- до 16-годишна възраст към науката и технологиите, ще допринасяте за формиране на мотивация за професионална реализация в областта на науката и технологиите", поясняват от ФРГИ.

 

Условия за участие

 

Регистрацията за включване в програмата изисква попълване на комплект от документи и изпращането им на имейл konkurs@frgi.bg не по-късно от 15 май 2023 г. Комплектът включва:

 

Формуляр за кандидатстване – един общ за екипа;

Декларация, съгласие за обработване на личните данни – от двамата кандидати за ментори и от директора на училището;

Декларация за съгласие, подписана от директора на съответното училище, в което ще бъде сформиран отборът;

Автобиография на кандидатите за ментори на български език (в Europass формат).

 

Необходимите бланки можете да намерите тук.

 

Повече за програмата

 

Стартът на инициативата "Роботика за България" е през 2015 г. Тя обхваща младежи на възраст от 10 до 16 години с талант и интереси в сферата на науката и технологиите. До днес над 220 родни учители са се присъединили към менторската общност на програмата и са осъществили отборни дейности с повече от 2500 свои ученици. Екипът на платформата включва още съдии, помощник-ментори и бивши участници от ученически отбори по роботика.

 

За основа на програмата е използвана концепцията на международния ученически турнир FIRST LEGO League (FLL), а основната й цел е да набира, обучава ментори и създава успешни младежки отбори по роботика на ученическо ниво, като с това стимулира интересите на младите хора у нас и цялостното развитие на сектора, информират организаторите.

     
Източник: ФРГИ

Ключови думи: ФРГИ   Роботика за България   SAP   FIRST LEGO League   роботика   LEGO роботика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...