Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Спесима разработва дигитални близнаци за моделиране на роботизирани системи за тежката промишленост с подкрепата на ЕС

Спесима е българо-немско дружество, което разработва и внедрява специализирани системи за автоматизация на промишленото производство. Фирмата е специализирана и в областта на мехатронните системи, VPN диагностика и сервиз, промишлен инженеринг, CAD дизайн и CNC обработка. Продуктите се реализират успешно в над 30 държави по света. Спесима е един от основателите на Клъстер "Mехатроника и автоматизация".

През 2020 г. Спесима използва времето на застой на пазара, като реорганизира вътрешния си ресурс и експертиза и се концентрира изцяло върху иновационната си дейност, а именно разработването на дигитални близнаци.

По същото време в ход е международната инициатива по програмата "Повишаване на разширяващите се цифрови информационни центрове" (BOWI), подкрепена от Европейската комисия (ЕК) чрез програма "Хоризонт 2020", чийто двигател са дигитални иновационни хъбове от различни региони на Европейския съюз (ЕС). BOWI има за цел да помогне на инвеститори да открият лидери в дигиталната революция в области като Индустрия 4.0, мехатроника, роботика, Интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект (AI).

Спесима подготви проектно предложение за облачно-базирани дигитални близнаци за моделиране на роботизирани системи за тежката промишленост и в края на 2020 г. фирмата подписа договор за получаване на безвъзмездна финансова и експертна подкрепа.

Дигиталните близнаци позволяват по-ефективно управление на автоматизацията, осъществявана от роботите на Спесима, и водят до оптимизиране на производствените процеси, намаляване на разходите по поддръжка, ранно предотвратяване на аварии, безопасни условия на труд.

 

Спесима ООД
София 1592
бул. Асен Йорданов 9
тел.: +359 (2) 973 87 62
Email: info@spesima.eu
Web: www.spesima.eu

     
Източник: Спесима

Ключови думи: Спесима   Spesima   BOWI   дигитални близнаци   тежка промишленост  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...