Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

KUKA набира кандидатури за Innovation Award 2024

KUKA дава официален старт на процеса по набиране на кандидатури за престижните отличия Innovation Award 2024, съобщиха за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, представител на компанията у нас.

Мотото на новото издание на традиционните награди за иновации, които тази година поставят фокус върху колаборативните приложения, е "Роботи за хората", а победителят ще получи чек на стойност 20 хил. евро.

 

"Какви бизнес предизвикателства в малките и средни предприятия могат да преодолеят роботите? Какви нови интерактивни приложения са възможни? Каним научноизследователски екипи, разработчици и млади предприемачи от цял свят да представят своите най-иновативни и креативни идеи в сферата на колаборативната роботика с потенциал за внедряване в компании от малък и среден мащаб", поясняват от KUKA.

 

Условия за участие

 

Новаторските концепции трябва да бъдат подадени в платформата за кандидатстване не по-късно от 28 юни т. г. Международно жури от експерти в сферата на роботиката и автоматизацията ще оцени проектите на база тяхната гъвкавост и разнообразие от технически подходи за разрешаването на специфичен проблем. Участниците се насърчават да представят идеи, които са с потенциал за пазарна реализация или вече са близо до етап на комерисализиране.

 

  • Селектираните десетима кандидати ще бъдат обявени на 12 юли т. г.;
  • Финалистите ще имат повече от 9 месеца, за да разработят своите иновативни приложения;
  • За целта ще получат безплатно емблематичния олекотен кобот на KUKA LBR iisy и необходимите допълнителни компоненти и аксесоари от екосистемата iiQKA.

Организаторите по традиция ще осигурят на екипите активна менторска подкрепа и детайлно обучение в сферата на софтуера и хардуера в централата на корпорацията в Аугсбург, за да развият идеите си до завършени прототипи.

 

Колаборативните системи ще бъдат демонстрирани пред съдиите, медиите, потенциални инвеститори и експерти от индустрията на фирмения щанд на KUKA в рамките на голямо международно търговско изложение през април 2024 г. Победителят в надпреварата ще бъде оповестен и награден в края на изложението.

 

Своята идея за иновативно приложение на кобот в МСП можете да регистрирате за участие в състезанието тук.

 

 

Коботите – нови възможности за МСП

 

"Много задачи в малките и средни по мащаб производства все още не са автоматизирани. С Innovation Award 2024 насърчаваме приноса от страна на технологичните разработчици към опростяване на инженеринга, конфигурирането, програмирането и изпълнението на операции и процеси в този сегмент чрез коботи.

 

Целим да проучим как доказаният ни модел LBR iisy и екосистемата iiQKA могат да бъдат използвани като гъвкави инструменти за обслужване на металообработващи машини, системи за нанасяне на лепила и покрития, качествена инспекция или други приложения, които са традиционни кандидати за автоматизиране", уточняват от KUKA.

 

"С новото предизвикателство за 2024 се стремим да доведем колаборативната автоматизация до обикновения човек в индустрията. Ето защо тазгодишната надпревара е базирана именно на универсалния LBR iisy и широката технологична платформа iiQKA. Така даваме шанс на разработчиците да внедрят свои собствени хардуерни и софтуерни решения в робот KUKA и да създадат модерно, мощно и мащабируемо решение за дадено практическо приложение с наличните технически средства", допълват от немската компания.

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   Innovation Award   роботика   награда за иновации   коботи   колаборативни роботи   LBR iisy  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...