Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Новият кобот SWIFTI на ABB – безупречно съчетание на скорост, прецизност и безопасност

Най-новият кобот на ABB SWIFTI CRB 1300 вече е на пазара и уверено преодолява границата между индустриалните и колаборативните роботи. Той е до шест пъти по-бърз и пет пъти по-прецизен от пазарните си аналози. Моделът осигурява оптимална комбинация от висока скорост и товароносимост (до 11 кг) с потенциал да увеличи производствената ефективност с до 44%.

 

SWIFTI CRB 1300 е подходящ като за малки и средни, така и за големи предприятия в широк набор от приложения – от обслужване на машини и палетизиране до монтажни и pick-and-place операции.

 

Новият кобот извежда гъвкавостта и производителността на ново ниво, а сред водещите му предимства е висококачественият дизайн, плод на дългогодишния експертен опит на ABB в сферата на роботиката. При стандартно палетизиране моделът може да обработи до 13 единици в минута, докато максимумът при другите роботи в този клас е едва 9.

 

Характеристики и предимства:

 

  • Високопроизводителни контролери: OmniCore C30 и C90XT;
  • Оптимално съчетание от бързина, прецизност и повторяемост;
  • Максимална скорост: 6,2 m/s;
  • Товароносимост: 7 - 11 кг;
  • Работен обсег: 0,9 - 1,4 м;
  • Висока прахо- и влагоустойчивост (степен на защита до IP67);
  • Подходящ за агресивни и взискателни среди.

Оптимална безопасност

 

Приоритет при SWIFTI CRB 1300 е операторската безопасност. Коботът разполага с лазерен скенер, в който е интегриран специализираният софтуер за управление на безопасността на ABB SafeMove. Така се гарантира максимална сигурност на колаборативните приложения, без необходимост от скъпи и изискващи време и усилия за монтаж предпазни ограждения, които в допълнение заемат ценно пространство.

 

Ако скенерът регистрира присъствие в работната зона, софтуерът автоматично забавя или спира движенията на робота. Когато операторът напусне защитеното пространство, коботът възстановява работата си. Той достига отново максимална скорост и производителност, но само след като се е уверил, че в близост няма хора. Допълнителна предпазна мярка е вграденият светлинен индикатор, който показва статуса на робота по всяко време.

 

Интеграцията на скенера и софтуера е изключително лесна и бърза и може да бъде извършена на практика от всеки служител, без необходимост от специални умения.

 

Улеснено програмиране

 

Платформата включва интуитивни за използване инструменти, които превеждат потребителя през процеса на конфигуриране на обезопасената зона с помощта на преносимия пулт за управление FlexPendant и осигуряват помощ при използването на останалите функционални модули.

 

Със същата простота и интуитивност се отличава и програмирането на SWIFTI CRB 1300. Операторът може да извърши настройката или чрез физическа демонстрация на работната траектория и задача (т. нар. "lead-through" програмиране), или посредством софтуерния съветник за улеснено конфигуриране на ABB Wizard Easy. Генерирането на програма е улеснено от готови функционални модули (блокове) и е достъпно за всеки.

 

Повече за новия кобот SWIFTI можете да научите от видеото:

 

 

 

 

 

АББ България
Централен офис - София
бул. Витоша 89Б, Сграда А, Етаж 17
1408 София, България
Милениум Център София
Web: https://new.abb.com/bg/abb-in-bulgaria/contacts

Бизнес направление
"Роботика и Дискретна автоматизация"
E-mail: bg-roboticssupport@abb.com

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ България   кобот   колаборативен робот   SWIFTI CRB 1300   SWIFTI   палетизиране   обслужване на машини  

Област: Роботика  

Подобни статии
Витто
Robodays
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...