Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Мобилен кобот и транспортна платформа са най-новите попълнения в гамата автономни роботи на KUKA

KUKA допълва каталога си от автономни роботизирани решения за индустрията с иновативен мобилен кобот и гъвкава транспортна платформа за складове, производствени халета, логистични и дистрибуционни центрове, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма Спейскад, която е представител на компанията у нас.

 

Подвижният кобот KMR iisy представлява изцяло интегрирана и функционална комбинация от колаборативен робот и мобилна платформа. Другото ново решение е самостоятелната движеща се платформа KMP 1500P за заводски и складов транспорт. И двете системи са проектирани с фокус върху максималната гъвкавост и надеждност във взискателни среди, като са оптимално оборудвани за Industry 4.0 приложения, разкриват от KUKA.

 

KMR iisy – интелигентен партньор за производствените и логистичните предприятия

 

Мобилните коботи са считани от мнозина за бъдещето на автоматизацията, а новият KMR iisy на KUKA е създаден специално с акцент върху повишената безопасност в споделени с хора среди и то в съчетание с бързина на движение, подчертава производителят. Това го прави отлично решение например за монтажни операции, сервизни приложения, задачи в интралогистиката и т. н.

 

  • Колаборативният робот в системата се предлага с възможности за избор на модел с товароносимост от 11 до 15 кг, а мобилната платформа може да транспортира допълнително до 200 кг;
  • В допълнение, решението е с изключително ниски нива на емисии и отделяне на частици, както и със сертификат за ESD защита, което позволява използването му и в чисти стаи;
  • Съществено предимство на KMR iisy са възможностите за интелигентно управление, поясняват от KUKA. Коботът и платформата се контролират от един и същи smartPAD pro терминал, което елиминира необходимостта от второ командно устройство.

Максимална ефективност в производствените халета с KMP 1500P

 

Новата мобилна транспортна платформа KMP 1500P е високоефективно решение за автоматизация на производството, което може да пренася до тон и половина товари, включително различни материали, компоненти и продукти.

 

"Впечатляващият 60-милиметров ход на системата и високата й прецизност при позициониране я превръщат в незаменим партньор на компаниите в изпълнението на поръчки, доставките на материали до технологични линии и роботизирани клетки и трансфера на детайли между отделни работни станции", коментират от KUKA.

 

Новото поколение автономни мобилни роботи на KUKA

 

Последното поколение технологии на немския производител в сегмента на AMR системите е разработено да отговаря на най-високите стандарти на концепцията за Логистика 4.0 за интелигентност, гъвкавост, безопасност и улеснено управление, споделят от KUKA.

 

"Сигурното и безпроблемно придвижване, надеждното управление на товара и прецизните действия на мобилните роботи из работната среда се гарантират посредством 3D камери за машинно зрение и лазерни скенери за безопасност с висок клас на защита на корпуса IP54. Диференциалното задвижване осигурява гъвкаво маневриране из динамични и комплексни среди, а възможностите както за стационарно зареждане на станция, така и индукционно зареждане в движение гарантират максимална гъвкавост и експлоатационна готовност", допълва производителят.

 

 

Бърза и лесна е и поддръжката на двете нови системи, като дейностите по обслужването им могат да бъдат удобно извършвани през големите специални люкове на KMR iisy и чрез лесно сменяемите електронни модули на KMP 1500P. Специализираната платформа за интелигентно управление на флотилии от мобилни роботи KMReS значително улеснява интеграцията на нови системи в съществуващия робопарк, превръщайки двата нови модела в разходно ефективни и рентабилни решения.

 

"Сред основните таргет групи на новия мобилен кобот и иновативната транспортна платформа са малките и средни предприятия в сектора на логистиката и интралогистиката. Двата модела са предназначени да им осигурят конкурентно бъдеще чрез оптимизиране на процесите и редуциране на необходимите разходи, време и усилия за автоматизация", обобщават от KUKA.
 

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   Spacecad   KUKA   KMR iisy   KMP 1500P   кобот   мобилен кобот   колаборативен робот   транспортна платформа   мобилна платформа   AMR   автономен мобилен робот   логистика  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...