Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB Robotics стартира партньорска екосистема за пакетни plug-and-play решения в сферата на индустриалната роботика

07.09.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

ABB дава старт на нова партньорска програма, която ще осигури достъп на клиентите на корпорацията и системните интегратори на решенията й до значително по-богат асортимент от технологии за автоматизация, съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от българското бизнес направление "Роботика и дискретна автоматизация" на компанията.

 

В сътрудничество с обширна глобална мрежа от партньори фирмената дивизия за роботика обединява в обща продуктова екосистема водещите си модели с иновации от други производители при спомагателното, периферното оборудване и софтуера за роботи.

 

"Липсата на опит и умения за работа с роботи може да се окаже бариера пред автоматизацията в много малки и средни предприятия. За крайните потребители достъпът до готови за използване пакетни plug-and-play решения значително би улеснил и ускорил процесите на роботизация", коментира Андреа Касони, управляващ директор на глобалното подразделение за индустриални приложения в ABB Robotics.

 

Гъвкави комбинации от роботи, периферия и софтуер

 

В рамките на новата екосистема партньорите ще могат да разработват и предлагат предварително конфигурирани и готови за експлоатация цялостни решения от роботи, аксесоари и софтуерни платформи за управление. Всички системи и компоненти, включени в програмата, са съвместими помежду си и могат да бъдат гъвкаво комбинирани и безпроблемно интегрирани с обширната гама от промишлени роботи и коботи на ABB.

 

Това ще позволи на клиентите и интеграторите, особено в сегмента на МСП, с много по-малко усилия и за по-кратко време да автоматизират своите приложения, допълват от компанията.

 

Първите налични в програмата пакетни решения са с фокус върху хардуера – хващачи, работни маси и автоматизирани системи за подаване на компоненти и материали. С времето екосистемата ще обхваща и все повече софтуерно ориентирани оферти, разработени от партньорите на ABB, например базирани на системата за блоково програмиране Wizard Easy на компанията платформи с мобилни приложения за конфигуриране.

 

Умения за автоматизираното бъдеще

 

Благодарение на новата програма училища, колежи и университети също ще могат по-лесно и бързо да разработват обучителни роботи и приложения. Пoнастоящем ABB работи с образователни институции в над 40 държави по света, като помага на младежите да придобият необходимите умения за следващата епоха на автоматизацията, допълват от компанията.

 

"С нарастването на броя на роботите във фабриките, складовете и други типове промишлени обекти по света работниците в индустрията ще трябва да са по-грамотни в областта на автоматизацията и да са наясно как да впрягат технологиите в ефективното изпълнение на все повече задачи.

 

Улеснявайки този процес чрез въвеждане на роботи още в класната стая, активно работим за осигуряването на нужните знания и квалификации на следващото поколение, които да го подготвят за бъдещето", обобщават от ABB.

 

Някои от пилотните пакетни решения в рамките на екосистемата вече бяха демонстрирани пред широката публика посредством специални демонстрационни роботизирани клетки по време на тазгодишното издание на изложението automatica в Мюнхен.

 

Още за партньорската програма на ABB вижте във видеото тук:

 

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: АББ България   ABB   партньорска програма   Wizard Easy   индустриални роботи   коботи   хващачи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...