Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Иновации в отглеждането на насекоми по проекта CoRoSect представят в демоцентъра на Nasekomo

27.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Ден на отворените врати в демонстрационния център на Nasekomo ще представи пред българска аудитория напредъка по европейския проект за технологични иновации в устойчивото отглеждане на насекоми CoRoSect, по който ситуираната у нас биотехнологична компания е партньор.

 

Събитието ще се състои на 28 септември т. г. от 10:00 до 12:00 ч. в базата на Nasekomo край софийското село Лозен.

 

Акцентите

 

Посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с авангардните роботизирани решения, разработени и внедрени по проекта досега, както и с целите на инициативата, обединяваща 19 партньорски организации от цяла Европа.

 

Във финансирания по линия на Рамковата програма на Европейския съюз "Хоризонт 2020" проект участват екипи от Германия, Нидерландия, Гърция, Финландия, Испания, Белгия, Сърбия, Норвегия, Литва, Италия и България. Последните достижения на партньорите в проектната платформа ще бъдат представени в детайли по време на специалната проява, организирана за родната публика.

 

Денят на отворените врати в демоцентъра на Nasekomo ще се проведе в изложбен формат и ще позволи на гостите да видят различни технологии и инструменти – роботи, хардуер, решения за свързаност, интеграция и работа в мрежа, които се използват за оптимизиране на отглеждането на насекоми в дигитализирана среда.

 

 

"Гостите ще станат свидетели на авангардни разработки в индустрията и ще отнесат със себе си нови впечатления за усилията за разгръщане на огромния потенциал на насекомите за решаване на спешните глобални проблеми с изхранването", разкриват организаторите на събитието.

 

Роботите, насекомите и революцията в агросектора

 

Проектът CoRoSect, който изследва възможностите и приложенията на роботиката и автоматизацията в набиращата все по-голяма популярност по света насекомна индустрия, има за цел да революционизира отглеждането на насекоми като устойчиво решение на европейската хранителна несигурност.

 

"Чрез комбиниране на авангардна роботика с изследване на насекоми, CoRoSect спомага за производството, намалява разходите и отключва потенциала на този иновативен подход в доскоро традиционния аграрен сектор", коментират от Nasekomo.

 

Водещата биотехнологична компания от насекомния сектор у нас е производител на протеинови продукти за фуражната и селскостопанската индустрия от муха Черен войник (Hermetia Illusen). Иновативната бизнес концепция на фирмата включва превръщане на нискостойностните или остатъчни продукти от агропромишлеността в ценен животински протеин с помощта на най-съвременните технологични иновации.

 

Така Nasekomo се стреми да прилага широко принципите на кръговата икономика и да допринася за целите на ООН за устойчиво развитие, споделят още от компанията.

 

Повече за CoRoSect можете да научите от уебсайта на проекта, както и от профилите на инициативата в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и YouTube.

 

     
Източник: Nasekomo

Ключови думи: Nasekomo   CoRoSect   отглеждане на насекоми   насекомна индустрия   насекомен сектор   роботика   роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...