Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова платформа на SCHUNK позволява различни режими и приложения с един и същи хващач

Германският производител на високотехнологични решения за захващане, затягане и закрепване в металообработката и манипулирането с детайли и изделия SCHUNK въвежда единна платформа при електрониката и софтуера на гамата си хващачи за колаборативни и индустриални роботи. Това съобщиха специално за Robotics-Bulgaria.com от фирма ШУНК Интек, която предлага иновативните продукти от немския бранд на българския пазар.

 

В бъдеще всички модели мехатронни захващащи модули на SCHUNK ще оперират с един и същи софтуер, което значително ще улесни потребителите и ще позволи използване на общ функционален инструментариум, универсална оперативна съвместимост и взаимозаменяемост на устройствата, както и висока устойчивост и надеждност на приложенията, разкриват от компанията.

 

Гъвкавост и адаптивност

 

"В модерните производства хващачите изпълняват най-различни задачи. За да покрият изискванията им, предприятията използват разнообразни модели и режими на работа. Последното поколение захващащи модули на SCHUNK покрива и най-високите изисквания за гъвкавост и адаптивност при работата с голям асортимент от детайли и заготовки с различни параметри", коментират от фирмата.

 

С помощта на единната платформа един и същи хващач ще може да работи в няколко отделни режима, както и да изпълнява персонализирани задачи, като за целта потребителите ще могат да параметризират различни функционалности според потребностите на приложението.

 

Това е възможно благодарение на унифицираните електронни компоненти и софтуер, които компанията ще продължи да развива и надгражда в бъдеще. Чрез новата платформа не само ще бъдат усъвършенствани масово използваните в практика методи на захващане, но ще се разкрият и множество нови възможности за по-гъвкаво и прецизно захващане и манипулиране, допълват от SCHUNK.
 

Сериите EGU и EGK, които излязоха на пазара миналата година, са част от иновативната технологична концепция на немския производител и споделят общи софтуерни инструменти и съвместима електроника. Така потребителите, които използват устройства и от двете продуктови линии, ще могат по-лесно и бързо да ги конфигурират и въвеждат в експлоатация, както и да се възползват от всички следващи версии на включените в платформата компоненти и софтуерни модули.

 

 

Комбинация от 3 режима за максимална ефективност

 

С въвеждането на новата платформа SCHUNK обособява три отделни режима на работа:

  • BasicGrip – стандартен захват, предвиждащ максимално висока скорост и подходящ за динамични приложения;
  • SoftGrip – по-деликатно захващане на крехки и/или чупливи изделия и обекти, като електронни компоненти, стъклени контейнери и епруветки, керамични продукти и др.;
  • StrongGrip – силно и здраво захващане на тежки, високоиздръжливи и неподлежащи на повреждане от хващач детайли, например в автоматизираното обслужване на металообработващи машини.

Благодарение на единната софтуерна платформа различните режими вече ще могат да бъдат активирани на един и същи хващач за изпълнението на различни задачи в разнообразни приложения или дори за работа с разнородни обекти в една и съща програма.

 

С въвеждането на новия софтуер и с помощта на специален еластомерен модул хващачите на SCHUNK в StrongGrip режим ще могат да прилагат не 150% от номиналната сила, както беше досега, а 200%.

 

Широка комуникационна съвместимост

 

Освен от разширената гъвкавост, която немската компания осигурява за ключовите си серии хващачи с новата платформа и с възможностите за комбиниране на различни режими в едно устройство, потребителите ще могат да се възползват и от по-всеобхватна интерфейсна свързаност.

 

"Независимо дали използват PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, IO-Link или някой от другите популярни комуникационни протоколи, хващачите ще гарантират една и съща висока производителност в комбинация с максимална гъвкавост и прецизност", обобщават от SCHUNK.

 

     
Източник: ШУНК Интек

Ключови думи: ШУНК Интек   SCHUNK   EGU   EGK   хващачи   BasicGrip   SoftGrip   StrongGrip   захващащи модули   роботи   коботи  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Технологии
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...