Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Следващото поколение роботи ще бъде с променяща се форма

25.03.2022   |   Начало»Бизнес

Физици от Университета в Бат са открили нов начин за покриване на меки роботи с материали, които им позволяват да се движат и да функционират по-целенасочено.

Изследователите са разработили теория и провеждат симулации, които описват 3D меко твърдо тяло, чиято повърхност изпитва активни напрежения. Те установяват, че тези активни напрежения разширяват повърхността на материала, като издърпват вътрешното твърдо тяло и предизвикват цялостна промяна на формата. Изследователите откриват, че точната форма, която приема твърдото тяло, може да бъде манипулирана чрез промяна на еластичните свойства на материала. Физиците ще приложат този общ принцип за проектиране на специфични роботи в следващия етап на изследването. Те ще разгледат и колективното поведение.

Физиците смятат, че тяхното революционно моделиране на "активна материя" може да отбележи повратна точка в проектирането на роботи. С бъдещото развитие на концепцията може да стане възможно да се определи формата, движението и поведението на меко твърдо тяло чрез контролирана от човека дейност върху повърхността му.

     
Източник: Университет в Бат

Ключови думи: Университет в Бат   меки роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...