Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Кои иновативни технологии от света на роботиката ще можем да видим на automatica 2022

Колаборативните роботи очаквано ще бъдат сред водещите акценти в предстоящото издание на automatica – водещото световно изложение за интелигентна автоматизация и роботика, което ще се проведе от 21 до 24 юни т. г. на живо в изложбените зали на Мюнхенския панаир. Тазгодишното събитие ще представи най-широката гама от коботи, включвана досега в рамките на форума. Някои от иновациите на изложбените щандове ще бъдат модел с "drag-and-drop" функции за програмиране, усъвършенствано управление на кобот за високоскоростни приложения с голяма товароносимост, новости при операционните системи, пластмасов кобот с тегло едва 10 кг, както и plug-and-play модули за изграждане на персонализирани работни клетки за коботи.

Във фокуса на експозицията ще бъдат богато разнообразие от модели с подобрени функции за безопасност, олекотен дизайн и улеснено управление. Последната от изброените тенденции посетителите на automatica 2022 ще могат да видят на практика не само при колаборативните системи, но и при конвенционалните промишлени роботи, които ще бъдат демонстрирани в Мюнхен.

Набиращият широка популярност при разработката на уебсайтове и мобилни приложения през последните години "no-code" метод при програмирането (без писане на код, само с кликове), който постепенно навлиза и във високотехнологичната автоматизация и обещава да редуцира необходимото време за създаване на работни програми с до 70%, също ще бъде сред основните теми, застъпени в изложбата. Пред гостите на изложението ще бъдат показани: pen-базирана технология за генериране на работни траектории чрез тяхното "начертаване" със специално устройство, подобно на писалка; цялостна програмна среда за разработка на 4-осни роботи без кодиране; новости при софтуера за роботи и т. н.

"Програмирането без кодиране позволява един почти игрови подход към роботизираните системи. Тази и редица други разработки в сектора напоследък следват общата цел да демократизират роботиката. В бъдеще всеки ще може да управлява робот, без за това да се изискват специални умения. В сферата на коботите тази възможност донякъде вече беше въведена посредством опростените функции за програмиране. Именно улесненото интегриране и управление на роботите от колаборативния сегмент е водеща причина за тяхната огромна популярност", поясняват организаторите.

Сред изложителите на automatica през юни се очаква да присъстват редица глобални производители на роботизирани и индустриални технологии като Fanuc, Kuka, ABB, Yaskawa, igus, Neura Robotics, Comau, Denso, Doosan, Franka Emika ,Kassow, Omron, Rethink, Stаubli, Techman, Agile Robots, Epson, както и множество новосъздадени компании и стартъпи.

"Иновациите, на които ставаме свидетели благодарение на платформата automatica, категорично доказват, че човекът най-после се е превърнал в основен фокус на разработките в бранша. А сегашната степен на развитие на технологиите обещава в съвсем скоро бъдеще да управляваме роботите с не повече усилия от тези, които са ни необходими, за да боравим със смартфона си", допълват организаторите от Messe Muenchen.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: automatica   automatica 2022   Messe Muenchen   Мюнхенски панаир   роботика   колаборативни роботи   коботи   no-code програмиране  

Област: Роботика  

Подобни статии
Витто
Robodays
ШУНК Интек ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...