Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Европейският форум по роботика през март 2023 г. ще се проведе в Дания

11.11.2022   |   Начало»Предстоящо

Тече подготовката за следващото издание на Европейския форум по роботика (ERF), което ще се състои между 14 и 16 март 2023 г. в гр. Оденсе, Дания. Водещото събитие в областта на роботизираните технологии на Стария континент се завръща в датския град, наричан от мнозина "столица на роботиката на Северна Европа" 11 години след първото си провеждане там.

Именно там през 2012 г. беше основана и европейската общност по роботика euRobotics, която ежегодно организира ERF. Базираната в Брюксел международна асоциация с нестопанска цел, която обединява всички заинтересовани страни в европейската роботика, беше създадена чрез сливането на Европейската технологична платформа в сферата на роботиката EUROP и академичната мрежа EURON.

euRobotics провежда изданията на ключовия форум в колаборация с местен партньор, като през следващата година това ще бъде Университетът на Южна Дания (SDU). Платформата по традиция ще събере производители, доставчици и крайни клиенти на роботизирани системи, както и инженери, проектанти, предприемачи, изследователски екипи и организации в сферата на роботиката от цяла Европа, които ще дискутират водещите технологични иновации и пазарни тенденции в сегмента.

"Много неща са се променили в Оденсе от 2012 г. досега, особено що се отнася до проектите и реализациите в областта на роботиката. Градът държи позициите си на регионален хъб в този високотехнологичен сектор, както беше и по време на първата визита на Европейския форум по роботика тук преди 11 години. Но междувременно станахме свидетели на още по-невероятна трансформация по посока развитие на роботиката.

Тя е в резултат на тясното сътрудничество между академичния сектор, общинските власти и много публични и частни партньори, които допълнително утвърдиха Оденсе като ключова европейска и световна локация в сферата на роботизираните технологии. Участниците във форума през март ще могат да се запознаят с възможностите на силната местна екосистема и да обсъдят посоките на бъдещо развитие", коментират съорганизаторите на ERF 2023 от SDU.

Повече за пътя на Оденсе от малък провинциален град до модерна "столица" на роботиката в Северна Европа ще научите от видеото тук.

     
Източник: SDU; снимка: ERF

Ключови думи: Европейски форум по роботика   ERF   euRobotics   роботика   SDU   EUROP   EURON  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...