Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Уебинар ще разгледа ролята на универсалната оперативна съвместимост за бъдещето на роботиката

Специализиран уебинар на тема "Оперативната съвместимост и бъдещето на роботиката" ще се проведе на 23 ноември т. г. в 18:00 ч. българско време. Събитието, организирано от технологичната платформа за ускоряване на навлизането на роботиката в различни индустрии InOrbit, ще бъде с продължителност 30 минути, а работният език е английски.

Онлайн форумът ще дискутира ролята на универсалната оперативна съвместимост между технологичните системи за напредъка в съвременната роботика и ще проучи необходимите стъпки към постигането на визионерската идея за автономно и интелигентно оркестриране на роботите във фабриките на бъдещето. Сред темите на уебинара ще бъдат предизвикателствата пред имплементирането на софтуерни платформи с отворен код, стандартизацията в сегмента, работещите решения на пазара, динамиката в потребителското търсене на оперативно съвместими технологии, както и ролята и посоките на по-нататъшно развитие на концепцията за универсално съвместим софтуер за програмиране и управление на роботи.

"В модерната роботика е налице нарастваща необходимост от системи, които не само могат да съжителстват и функционират безпроблемно заедно, но и координират работата си и я изпълняват в синхрон помежду си. В контекста на сериозния ръст в колаборативните приложения индустрията непрекъснато търси работещи решения, които да отговорят на тази потребност. Производителите и интеграторите на роботи, а също и крайните потребители, все по-ясно осъзнават факта, че внедряването на роботизирани технологии е много повече от една проста инсталация.

Автономните мобилни системи (AMR) за складове и логистични центрове са отличен пример за фундаменталната роля на софтуера с отворен код в реализирането на сложни приложения за изпълнението на разнообразни задачи в комплексни физически среди, в които функционират голям брой роботи от различни производители. Оркестрирането на мащабни робопаркове с потенциал за бъдещи разширения в крак с бизнес развитието на компаниите изисква ясен и ефективен подход към универсалната оперативна съвместимост", коментират организаторите на виртуалния семинар.

InOrbit активно съдейства с разнообразни инициативи за стандартизацията в сферата на оперативната съвместимост в роботиката и управлението на хетерогенни "флотилии" от роботи в модерните фабрики и фулфилмънт центрове. Компанията наскоро организира серия от демонстрации на живо на робопаркове с модели от различни производители, които съжителстват и работят в синергия, по време на международната конференция за автономни мобилни роботи и автоматизирани решения за логистиката AMR & Logistics.

В колаборация с Clearpath Robotics InOrbit разработи и пусна на пазара стандартизиран съгласно изискванията на VDA 5050 конектор, който служи за интерфейсна връзка при работа с операционната система за роботи с отворен код ROS2. Множеството скорошни интеграции на стандарта за универсална оперативна съвместимост на MassRobotics в AMR системи за различни приложения, инициирани от InOrbit, също са сред ефективните резултати от дейността на платформата.

За участие в предстоящия уебинар можете да се регистрирате тук.

     
Източник: InOrbit

Ключови думи: InOrbit   роботика   индустриални роботи   оперативна съвместимост   софтуер с отворен код   логистика   автономни мобилни роботи   AMR   ROS2  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесКариериСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...