Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Второто издание на Robotics Festival ще се проведе в Лайпциг

От 13 до 15 септември т. г. в Лайпциг ще се състои второто издание на фестивала по роботика, организиран от основаната през 2021 г. в Саксония общност Robot Valley (в превод "Долината на роботиката"). Екосистемата обединява производители, доставчици и потребители на промишлени роботи и услуги в сегмента, стартъпи, научноизследователски и академични организации, университети и обществени институции. Основната цел на новосъздадената мрежа е да превърне немската провинция в международен хъб по роботика.

Мащабното тридневно събитие през септември ще съчетае търговско изложение, множество дискусионни панели и платформа за установяване на бизнес контакти. Форумът ще бъде посветен на най-иновативните технологии, продукти и решения в сферата на роботиката, а основен фокус на дискусиите ще бъдат възможностите за развитие на сектора през следващите 5 до 10 години. Новост тази година ще бъде специализираният формат "Application and Clients Day", в рамките на който фирмите изложители ще могат да демонстрират най-интересните си системи и приложения пред партньори, потенциални клиенти и посетители от цял свят.

Организаторите очакват във фестивала да се включат над 400 компании изложители, стартъпи и изследователски институти. Сред водещите теми на Robotics Festival 2022 ще бъдат мобилните, сервизните, складовите, колаборативните и хуманоидните роботи, гъвкавата и интелигентна роботика, роботизираните системи за логистиката, дигиталните екосистеми, роботите за специални среди и приложения, включително за чисти среди, лаборатории, медицински заведения и др.

Експозицията и конферентната програма на събитието ще обхванат още акценти като: бюджетни системи и възможности за реинженеринг на промишлени роботи, актуални продукти в областта на сензорите, машинното зрение, крайните манипулатори и софтуера за програмиране и управление, инструменти за прогнозна поддръжка, анализ на данни, IT сигурност и безопасност на роботи, адитивно производство, технологии за симулация, виртуална и добавена реалност, образование и обучения в сферата на роботиката и т. н.

Дебютното издание на Robotics Festival се състоя миналата година в Дрезден, а в него взеха участие редица глобални производители в бранша, сред които ABB, FANUC, Denso, Siemens, igus, Universal Robots. Stаubli, YASKAWA, Microsoft, Schunk и др.

"Robotics Festival тръгва на турне и ще обиколи цяла Саксония. Догодина го очаквайте отново в Дрезден, а през 2024 г. - в Кемниц. Щастливи сме, че индустрията посрещна първото му издание толкова добре. Лайпциг е вълнуваща дестинация за форума, а роботиката в региона има много какво да предложи. Същото важи и за Кемниц, където промишлената автоматизация е "у дома си". Време е да поставим на картата на света целия опит и експертиза на Саксония в областта", коментира Томас Шулц, управляващ директор на Robot Valley Saxony.

     
Източник: Robot Valley

Ключови думи: Robot Valley   Robotics Festival   Саксония   роботика   индустриални роботи   мобилни роботи  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО
ШУНК Интек ЕООД
Industrial Tech Forum 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...