Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Европейската седмица на роботиката ще се проведе от 18 до 27 ноември

04.11.2022   |   Начало»Предстоящо

Тазгодишното издание на Европейската седмица на роботиката (ERW) ще се състои от 18 до 27 ноември, съобщават организаторите от базиранаta в Брюксел международна асоциация с нестопанска цел euRobotics aisbl, обединяваща всички заинтересовани страни в сферата на роботиката на Стария континент.

Инициативата се провежда ежегодно от 2011 г. насам, когато идеята за нея беше приета по време на Европейския форум по роботика (ERF). Целта на събитието е да сближи научноизследователската и развойната дейност в областта на роботиката с генералната публика. За целта се организират множество събития от различен характер из редица европейски държави, подчертаващи нарастващата роля на роботите във всички аспекти на съвременния живот, както и важността на уменията в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM).

Основен фокус на ERW по традиция са младите хора от различни възрасти, които чрез дейностите в рамките на инициативата се запознават по-отблизо с възможностите на роботизираните системи. Организаторите отчитат, че ежегодно десетки хиляди деца и младежи от цяла Европа, които досега не са изявявали интереси в STEM дисциплините и роботиката, променят нагласата си в резултат от дóсега си със света на роботите.

За да се включат в Европейската седмица на роботиката, желаещите европейци могат да организират или да участват в специално събитие, да станат национални координатори на различни дейности по линия на инициативата, както и да споделят идеи, преживявания и предложения за обогатяване на програмата в социалните медии. Предстои обявяване на датата и темата на централното събитие на ERW 2022, което традиционно се провежда в първите дни на Седмицата. От миналата година талисман и посланик на събитието е роботът Ari на Pal Robotics.

Българите, които имат желание да вземат участие в мероприятия, които са част от Европейската седмица на роботиката, могат да получат повече информация за възможностите от двамата национални координатори на проекта през 2022 г. Това са проф. д-р Найден Чиваров от Европейския политехнически университет в Перник (nshivarov@code.bg) и Ангел Ангелов от СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен (innovateconsultnet@gmail.com).

За подробности около събитието следете официалния портал на ERW.

     
Източник: ERW

Ключови думи: ERW   Европейска седмица на роботиката   STEM   роботика  

Област: Роботика  

е-книга Дигитални производствени иновации
Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Предстоящо
е-книга Дигитални производствени иновации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...