Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Robotics Strategy Forum 2022 ще търси пресечната точка между иновациите, науката и младите таланти

16.08.2022   |   Предстоящо
 

На 19 и 20 септември т. г. в сграда Инкубатор на София Тех Парк ще се състои четвъртото поредно издание на Robotics Strategy Forum, обявиха организаторите от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Събитието, което отново ще се проведе в хибриден формат, ще акцентира върху развитието на иновациите и високите технологии в страната, както и върху изграждането на следващото поколение български таланти в сектора.

В рамките на първия ден на форума участниците ще дискутират тенденциите и успешните примери в бранша, като специален фокус ще бъде поставен върху ролята на държавата в насърчаването на младежите и иновационните процеси у нас. Ще бъдат обсъдени още значението на автоматизацията за успеха на големите промишлени производства, приложението на индустриалните технологии, възможностите и предизвикателствата пред симбиозата между индустрията и науката, както и историите на някои от младите българи, които успешно градят своята кариера в сфери като космонавтика, роботика и т. н. В края на деня ще бъде организирано специално нетуъркинг парти.

На финала на втория ден от програмата на Robotics Strategy Forum 2022 ще бъдат обявени победителите от премиерния сезон на PARA Robotics Incubator. Паралелно с проектите на компаниите и научните институции, младите таланти в инкубатора по роботика са развили собствени идеи и са създали прототипи на умни протези, агро роботи, дронове и други интересни разработки, информират от ПАРА.

"По време на двудневното събитие ще разгледаме кои са основните принципи за изграждане на успешни личности още от училищната скамейка и как индустрията взаимодейства с тях. На място ще можете да видите най-новия кобот на Festo и вдъхновените от природата технологии, разработени от направлението за бионика на компанията, някои от иновациите на Schneider Electric, българските коботи на Giga Automata, възможностите на роботизираните системи от FANUC, решенията на Strypes Group за микроелектрониката и др.", поясняват от Асоциацията.

Лектори на събитието ще бъдат представители на новосъздадения Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), Schneider Electric, Giga Automata, Festo, FANUC и др. По традиция форматът ще включва и изложбена част с богата програма, а издателство TLL Media отново е официален медиен партньор на форума.

"През първата половина на 2022 г. имахме голяма активност на фронта на роботиката, автоматизацията и индустриалните иновации. Един от най-големите световни производители на роботизирани хирургични системи Intuitive Surgical отворя завод за медицинска техника у нас, Schneider Electric продължава инвестициите в умната си фабрика в страната с нови 60 млн. евро, българският разработчик на дронове Дронамикс получи разрешение за карго полети в ЕС и същевременно България стана домакин на първия по рода си институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии", обобщават от ПАРА.

Безплатен билет за Robotics Strategy Forum 2022 можете да запазите на страницата на събитието.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   Robotics Strategy Forum   PARA Robotics Incubator   София Тех Парк   Schneider Electric   Giga Automata   Festo   FANUC  

Област: Роботика  

IEC MachTech

Подобни статии

BGRobots
Bimex

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесПредстоящоТехнологииПроектиСъбитиятаОбучения/СеминариРеализацииОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...