Robotics Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Насрочиха първия информационен уебинар във връзка с актуалната покана по проекта за когнитивна роботика VOJEXT

27.10.2022   |   Начало»Предстоящо

На 7 ноември т. г. oт 15:00 ч. ще се проведе първият от двата предвидени информационни уебинара във връзка с актуалната покана към малките и средни предприятия у нас за набиране на предложения по европейския проект за когнитивна роботика VOJEXT. В рамките на събитието кандидатите за финансиране ще получат разяснения относно процедурата и изискванията за кандидатстване, както и относно шестте технологични предизвикателства, заложени в текущия етап на инициативата.

Проектът VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) се реализира по линия на програма Хоризонт 2020, а основната му идея е да създаде стимул за МСП да ускорят процеса по внедряване на иновации в производствата си. За целта в предишната фаза беше разработен автономен когнитивен кобот, управляван от кибер-физична система. Като част от актуалната покана компаниите могат да получат финансова подкрепа за софтуерно и хардуерно надграждане на разработка на нови приложения на системата. Проектоиновациите ще бъдат оценявани от международно жури от експерти от Германия, Ирландия, Испания, Полша, Франция и Турция.

В уебинара на 7 ноември ще вземат участие представители на едно от предприятията, кандидатствали по първата отворена покана на VOJEXT. Предвидено е и време за въпроси от аудиторията и отговори от страна на организаторите.

Участието в събитието е безплатно, като е необходима предварителна регистрация на този линк.

Повече информация относно проекта VOJEXT можете да получите от Дирекция "Европейска интеграция и европейски проекти" на тел. 02 8117 556/553, както и на следните имейл адреси: projects2@bcci.bg и projects3@bcci.bg.

     
Източник: VOJEXT

Ключови думи: VOJEXT   когнитивна роботика   коботи   колаборативни роботи   МСП   Хоризонт 2020  

Област: Роботика  

Подобни статии
ВИТТО

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ РОБОТИКАТА на специализирания портал Robotics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Сан Макс Трейд
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаПродуктови офертиЕкспертноКариериБизнесСъбитиятаТехнологииПроектиПазар
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...